Mercedes-Benz

Građevinski sektor

Mercedes-Benz Special Trucks - područja primjene

Od jednog gradilišta do drugoga.

Kao univerzalni profesionalni transporter, Unimog uvijek postaje stroj koji je u određenom trenutku potreban. Kombinira svoju tipičnu snagu, manevarske značajke, robusnost i pouzdanost sa sofisticiranim detaljima i inovacijama. Također jednako radi kao snažan tegljač ili vozilo s kranom. A, na primjer, tijekom zimske sezone, može se u potpunosti iskoristiti za poslove čišćenja i raspršivanja.

Mercedes-Benz Special Trucks - područja primjene

Konstrukcija cesta i putova.

Odjednom provedite tri posla – s jednakom preciznošću kao i u industriji: to je za Unimog dnevna rutina. Na primjer, kao kompaktna radna jedinica sa spremnikom na platformi, elementom za poravnavanje sprijeda i rukom bagera straga. Ili s naprijed ugrađenim čistačem koji čisti površinu ceste prije nanošenja sredstva za spajanje.

Unimog za ovo nudi izvanredne radne uvjete. Od kabine odlične vidljivosti za dobar pregled radne okoline do VarioPilot® upravljanja s dva režima rada ili standardne hidraulike te velikih brzina čak i kada se kreće unazad.

Mercedes-Benz Special Trucks - područja primjene

Briga i održavanje cesta.

Sve se obavlja u jednoj vožnji: kod održavanja cesta Unimog koristi rezače, prednje oštrice za poravnavanje i pločaste kompaktore kako bi pokazao kako je fleksibilan za uporabu.

Od posla označavanja cesta, pranja reflektirajućih stupića, održavanja bankina, zimskih usluga i čišćenja do svih vrsta usluga na gradilištu. S Unimogom mogu se koristiti četiri lokacije za priključke i time je učinkovito omogućena njegova cjelogodišnja uporaba.

Mercedes-Benz Special Trucks - područja primjene

Uporaba krana i transport.

Unimog je brz i učinkovit na licu mjesta – sve uz visoku nosivost do 40 tona ukupne vučne mase (npr. transport kopača s niskim kamionima ili kiperima). Ovaj transporter do lokacije dolazi brzinom do 90/ km/h. To mu osigurava manevarske značajke, terenske sposobnosti i omogućuje mu da očuva tlo.

Sa svojim kompaktnim dimenzijama, kao i ukupnom dužinom, nudi dodatne prednosti, na primjer, tijekom manevriranja. Ako se koristi s kranom, nudi vrlo veliki doseg unatoč svojoj kompaktnosti.