Mercedes-Benz

Off-road Unimog.

Terenski vrlo sposoban Unimog.
Mercedes-Benz Unimog

Terensko savršenstvo.

Napredak i sigurnost, savršenstvo i odgovornost, performanse i inovacije – to su samo neke vrijednosti koje Unimog klijenti s pravom povezuju s Mercedes-Benzom. A to su vrijednosti po kojima se prepoznaju vrlo terenski sposobni Unimog U 4023 i U 5023 modeli. Oba modela imaju zajedničko sljedeće: visoku učinkovitost, naprednu veliko-serijsku tehnologiju i izvanredne terenske sposobnosti, kombinirane u ukupno uspješan koncept. Još jedna prekretnica u desetljećima dugačkom razvoju vrlo terenski sposobnih komercijalnih vozila iz Mercedes-Benza.

Unimog U 4023 / U 5023 se lako probija.

Ovaj novi vrlo terenski sposoban Unimog svladava gotovo svaki izazov, zahvaljujući svojoj naprednoj tehnologiji. Pogon na sve kotače i izvanredna torzijska fleksibilnost ovom čvrstom vozilu pružaju prednost na teškom terenu: Unimog može prevesti vaše radnike, materijal i tešku opremu do mjesta njihove uporabe, bez obzira koliko udaljeno bilo.

Mercedes-Benz Unimog

Inovativni koncept ovjesa.

Jedinstvena sposobnost vožnje Unimoga po svim terenima svoje porijeklo ima u njegovom inovativnom sustavu ovjesa: torzijski fleksibilan okvir s njegovom kabinom koja je učvršćena u 3 točke, sustav motora i mjenjača, kao i učvršćenje ovjesa uporabom rješenja s moment cijevi, sustav upravljanja na poprečnim ramenima i spiralnim oprugama, sve to omogućuje stupanj artikulacije do 30 stupnjeva. Pogon na sve kotače, pojedinačne gume, središnji sustav napuhivanja guma (Tirecontrol Plus) i blokade diferencijala, osiguravaju maksimalno prianjanje kotača na terenu. Zahvaljujući njegovom niskom središtu ravnoteže osigurana je operacijska stabilnost, čak i na vrlo strmim nagibima. Unimog na terenu također ima prednost zbog svoje velike udaljenosti od tla od pola metra.

Mercedes-Benz Unimog

Potencijalne raznovrsne uporabe.

Čak i u najvećoj divljini, hidraulički, mehanički i električki pogonski sustavi osiguravaju dovoljno snage za najraznovrsnije dodatke i nadogradnje. Sa svojim dobro osmišljenim konceptom vožnje, vozilo je predodređeno za provodi najraznolikije zadatke i operacije. Niz mjesta za učvršćivanje dodataka sa standardiziranim priključcima olakšavaju spajanje i zamjenu dodatne opreme.

Mercedes-Benz Unimog

Robustan. Siguran. Prikladan za dani posao.

Unimog je, primjerice, zahvaljujući svojem zakrivljenom i do kraja zavarenom okviru, tehnologiji potisnih cijevi, prikladan za ekstremno dijagonalno uvrtanje do 600 mm, a zahvaljujući portal osovinama, pogonu na sve kotače, blokadi diferencijala i s velikim sposobnostima prianjanja i penjanja za velike kutove prilaza/silaska i prelaska.

Vrlo specijalna značajka je samo-zaštitni sustav. Vlaži gume i vjetrobran kada se plamen previše približi. Paket zaštite od topline, koji se ugrađuje u tvornici, uključuje zaštitu bitnih vodova kako bi ih se zaštitilo od topline i oštećenja.

S na misiju usmjerenim taktičkim mjerama – na primjer, s okruglim krovnim otvorom za gašenje požara direktno iz kabine – Unimog učinkovito podržava sve operacije. Opcijska proširena kabina može primiti do 7 vatrogasaca.

Motorom ili mjenjačem pokretane PTO osovine Unimog čine savršenim vozilom za brze akcije gašenja požara. Njegov prijenosni sklop s terenskim prijenosnim stupnjevima jamči da se vozilo može koristiti na teškom terenu ili za kretanje ekstremno niskim brzinama tijekom gašenja požara. Projektiran je tako da pogonski sustav ostane suh, što omogućuje sigurnu vožnju kroz vodu do dubine od 80 cm opcijski do 120 cm). Dodatne istaknute značajke su "Tirecontrol Plus" sustav za kontrolu tlaka u gumama s režimima "Road", "Sand" i "Rough Road“ te učinkoviti prijenosni sklop s Electronic Quick Reverse funkcijom, mjenjačem s niskim prijenosom za terensku vožnju i EAS elektronski automatizirani mjenjač.

Mercedes-Benz Unimog

Za istraživače.

Bilo kao mobilna kuća sa superiornim terenskim sposobnostima ili robusno i pouzdano ekspedicijsko vozilo, za lov ili relije. Gdje god vas put odnese, Unimog impresionira svojom velikom pouzdanošću, čvrstoćom, jedinstvenim terenskim sposobnostima i velikom nosivošću. U kombinaciji s ovim karakteristikama uključuje izvanrednu praktičnost upravljanja i uporabe kao i razne opcijske tehničke modifikacije u samoj tvornici. Zahvaljujući uskoj suradnji s proizvođačima nadogradnji, individualne želje skoro ne poznaju granice.

Mercedes-Benz Unimog

Nema barijere koju ne može prijeći.

U ovaj vrlo terenski sposoban Unimog utkano je više od 70 godina iskustva razvoja: portal osovine, pogon na sve kotače, kontrola tlaka u gumama, blokade diferencijala na obje osovine i ekstremno torzijski fleksibilni okvir modela U 4023 i U 5023 kako bi se prešli i najteži tereni. Na primjer, s Tirecontrol Plus sustavom: preko unaprijed namještenih režima "Road", "Sand" i "Rough road" moguće je lako i automatski pritiskom na tipku odabrati odgovarajući tlak u gumama.

Mercedes-Benz Unimog

Ostaje fleksibilan u svakom trenutku.

Prepoznatljiva značajka Unimoga su višestruke mogućnosti primjene. Njegove ojačane portal osovine s redukcijskim prijenosom na glavčini kotača osiguravaju veliku udaljenost od tla kako bi najrazličitiji zadaci bili mogući – na i izvan asfalta.

Diferencijal i pogonske osovine pomaknuti su na više pozicije. Cijev osovine i diferencijal su time iznad središta ravnoteže kotača. To olakšava prelazak preko prepreka, uz zadržavanje niskog središta ravnoteže.

Ekonomičan. Snažan, Ekološki prihvatljiv.

Unimog je opremljen najmodernijom Mercedes-Benz BlueTec 6 tehnologijom. Ova Euro IVI generacija motora, testirana u velikoserijskoj proizvodnji, u svojoj klasi postavlja standarde i projektirana je s beskompromisnim fokusom na ekološku kompatibilnost, ekonomičnost i performanse. Ovaj 170 kW snažan 4-cilindrični motor je posebno prikladan za održavanje, štedljiv, uglađenog rada i snažan. Razvija okretni moment od 900 Nm i karakteriziraju ga povoljne vrijednosti emisije ispušnih plinova i potrošnje goriva te odnos snage prema masi. Tehnologija sa 4 ventila i common-rail ubrizgavanje pri tlaku od 2400 bara povećavaju njihovu učinkovitost.

Transportno i radno vozilo spojeno u jedno.

Unaprijed u tvornici ugrađena standardizirana sučelja omogućuju ugradnju ili zamjenu dodataka. Ovaj vrlo terenski sposoban Unimog ima dva mjenjačem pokretana pogona kao i jedan motorom pokretani PTO. Također je dostupna opcija hidrauličkog sustava za pokretanje najrazličitijih dodataka i kontinuiranih potrošača. Električno napajanje dobiva se preko standardiziranih utičnica. Područje ugradnje je posebno raznovrsno: to može biti otvorena ili zatvorena nadogradnja ili može primiti specijalna rješenja za specifične zahtjeve. Sve to zajedno rezultira vrlo mobilnom radionicom koja omogućuje siguran i pouzdan rad.

Mercedes-Benz Unimog

Saznajte više