Mercedes-Benz

Unimog.

Snažan multifunkcionalan nosač uređaja.
Mercedes-Benz Unimog

Postavljanje standarda. Pomicanje granica.  
Multifunkcionalan nosač uređaja Mercedes-Benza.

Napredak i sigurnost, perfekcija i odgovornost, snaga i inovacija samo su neke od vrijednosti koje kupci Unimoga s pravom povezuju s Mercedes-Benzom.

Unimogom smo otvorili vrata interpretaciji tih vrijednosti. Rezultat je multifunkcionalan nosač uređaja koji u jednakoj mjeri postiže visoku razinu produktivnosti, učinka i brige za okoliš. On predstavlja spoj najmodernije tehnologije u području gospodarskih vozila te izvanrednih mogućnosti sustava i nosača uređaja u uspješan cjeloviti koncept. Stoga sigurnije no ikad možemo reći: Unimog je investicija kojoj predstoji blistava budućnost.

Mercedes-Benz Unimog

Unimog Mercedes-Benza razvijen je specijalno za upotrebu različitih uređaja. Na temelju te činjenice danas su u praksi vidljive mnoge prednosti.

Sigurnost u njegovoj upotrebi i pouzdanost, kao i izvanredne mogućnosti sustava i nosača uređaja, Unimog čine profesionalnim nosačem uređaja već više od 60 godina. Jer, „Universal-Motor-Gerät“ („Univerzalno motorno vozilo“) - kako glasi njegov izvoran naziv - vozilo je koje je razvijeno posebno u tu svrhu.

U suradnji s mnogim kvalificiranim proizvođačima uređaja i nadograditeljima te zahvaljujući velikom znanju („Know-how“) partnera Unimoga, nastao je sustav čija je fleksibilnost i produktivnost dovedena do savršenstva. Posebna pozornost posvećena je tome da, uza sve mogućnosti kojima raspolaže, zadrži kompaktnost dimenzija - upravo zbog te činjenice učinkovitost nosača uređaja do izražaja dolazi gotovo svugdje.

Mercedes-Benz Unimog

Mogućnosti podvozja: Unimog ništa ne može izbaciti iz ravnoteže. 

Sa svojim besprijekornim konceptom podvozja koje se temelji na robustnom ljestvičastom okviru uspijeva svladati i velike izazove u teškim radnim zadatcima. Osobine svojstvene Unimogu: stalni pogon na svim kotačima, velika udaljenost od tla preko portalnih osovina, velika udobnost vožnje, velika fleksibilnost osovina i blokada diferencijala u objema osovinama. Nosač uređaja je zahvaljujući jednostrukim gumama, sustavu za kontrolu tlaka u gumama Tirecontrol plus i optimalnoj raspodjeli opterećenja čak i na lošijem terenu na razini zadatka, a na ulici postiže brzinu i do 90 km/h.

Mercedes-Benz Unimog

Mogućnosti nosača uređaja: Allrounder koji može biti u upotrebi tokom cijele godine.

Nosač uređaja Unimog više je nego zaslužio ugled neumornog radnika. On postiže najviše vrijednosti u najrazličitijim disciplinama i to 365 dana u godini. Jer, Unimog se odlikuje četirima prostorima za ugradnju i nadogradnju. Hidraulička, mehanička i električna opskrba uređaja energijom njegov rad čine posebno fleksibilnim i za svaki od 1.000 mogućih radnih zadataka omogućuju pravi pogon.

Mercedes-Benz Unimog

Mogućnosti sustava: vozilo s mnogobrojnim mogućnostima korištenja uređaja te njihove upotrebe.

Unimog Mercedes-Benza preuzima zadatke nemjerljivo velikog raspona. Osim poznatih mogućnosti upotrebe u najrazličitijim branšama, profesionalni nosač uređaja nudi jedinstvenu platformu varijacija za nebrojeno mnogo mogućnosti upotrebe u svako godišnje doba. Mercedes-Benz već desetljećima usko surađuje s internacionalnim proizvođačima uređaja i nadograditeljima te ujedinjuje iskustvo i kompetencije stručnjaka te stručna znanja kompetentnih partnera Unimoga. A upravo to su najbolji preduvjeti za rješenja sustava prilagođena svakome ponaosob.

Mercedes-Benz Unimog

Poželjno radno mjesto.

Ulaženje, dobar osjećaj, kretanje: Prilikom razvoja kabine vozača u obzir su uzeta iskustva i želje za poboljšanjima mnogih korisnika. To se, prije svega, odnosi na udobniji položaj sjedenja, lakše upravljanje uređajima pomoću multifunkcionalne palice upravljača i raspored svih funkcija na instrument-ploči koji im omogućava da budu na dohvat ruke. Ova poboljšanja značajno doprinose sigurnosti i komforu rukovanja instrumentima i Unimog čine vozilom u kojem rad i komfor idu ruku pod rukom.

Mercedes-Benz Unimog

Nudi najbolje radne uvjete:  koncept jednostavnog korištenja.

Onaj tko jednostavno samo ne vozi vozilo od točke A do točke B, već u njemu dan za danom obavlja težak posao, postavlja drugačije zahtjeve vezane uz njegovo korištenje i komfor. Komforno radno mjesto i kabina koja je maksimalno prilagođena korisniku stvaraju najbolje radne uvjete. Ta činjenica doprinosi tome da se svaki zadatak može obaviti koncentrirano i opušteno. Primjerice, rasporedom elemenata u optimalnom dosegu.

EasyDrive – inovativan pogonski sustav.

Sinergijski pogonski sustav EasyDrive ujedinjuje prednosti ručnog mjenjača koji štedi gorivo i automatskog hidrostatskog pogona. Prednosti su dokazane u praksi: radna brzina može se programirati automatski neovisno o broju okretaja motora, a tako podešena funkcija može se zadržati pomoću tempomata. A kod premještanja vozila između različitih mjesta rada ili kod ranžiranja može se za vrijeme vožnje jednostavno mijenjati između automatskog i ručnog mjenjača. Ovaj sustav tako korisniku olakšava posao i povećava produktivnost.

Mercedes-Benz Unimog

Saznajte više