Mercedes-Benz

Željeznički promet

Mercedes-Benz Special Trucks - područja primjene

Dvostruka iskoristivost.
Unimog cestovno-željezničkim primjenama.

Započnite prijevozom teških tereta prugom te siđite s pruge i vozite se cestom do sljedećeg zadatka na pruzi. Samo jedno vozilo to može učiniti - Mercedes-Benz Unimog cestovno-željeznička izvedba. Ovo potpuno opremljeno manevarsko vozilo savršeno je opremljeno za transport tereta do 1000 t te za izvanrednu lakoću rada i udobnu vožnju. Za prelazak na i silazak s pruge, sve što trebate je poravnati 5 metara dugački element za vožnju po tračnicama.

Profesionalni transporter opreme, Unimog cestovno-pružno vozilo također se može koristiti za široki niz zadataka u sklopu željezničke infrastrukture. Za podrezivanje dugačkih grana drveća, od čišćenja i održavanja pruge do održavanja električnih vodova do čišćenja snijega s tračnica. Također Unimog možete prilagoditi za operacije izvan pruge, na primjer, u zimsko servisno vozilo za vaše postrojenje.

Mercedes-Benz Special Trucks - područja primjene

Manevriranje

Zahvaljujući svoj jedinstvenom konceptu šasije, Unimog je prikladan za pružne operacije. To započinje s kompaktnim dimenzijama osovine, što omogućuje pružni transport uporabom kotača vozila koji rade sa standardnim ili sustavima širokog razmaka. Unimog za manevriranje treba samo pružnu vodilicu (odnosno, nikakav pružni pogonski sustav). Unimog također ima snažni dizelski motor, prijenosni sklop visokih performansi i pogon na sve kotače s blokadama diferencijala – za optimalne performanse na i izvan pruge.

Ali to nije sve.

  • Visoko prianjanje zahvaljujući visokoj razini trenja između gume i čelika
  • Uglađeno startanje zahvaljujući spojki s pretvaračem momenta, čak i s najtežim teretima
  • Izvrsni kapacitet vuče do 1000 tona prilikom manevriranja po pruzi
  • Praktična radijska daljinska kontrola koja omogućuje da vozilom upravlja jedan čovjek
  • Brz na pruzi – do 50 km/h kao samostalno vozilo, naprijed i nazad
  • Manevriranje do 25 km/h
Mercedes-Benz Special Trucks - područja primjene

Aktiviranje opreme.

Brzo rastuće korijenje između tračnica ili uzduž pružnog nasipa, grane koje su se nadvile nad prugu ili nanosi snijega. Unimog cestovno-pružno vozilo u svakoj sezoni jamči čistu prugu! Raznovrsnost koja se isplati.

Uz samo malo namještanja, novi Unimog transporter može se, na primjer, konvertirati u snažni stroj za čišćenje snijega: po potrebi rezač snijega, ralica V oblika ili preko PTO osovine pokretani prednji raspršivač.

Čišćenje pružne infrastrukture može predstavljati niz izazova, pogotovo uzduž javnih dijelova pruge. Bilo da se radi o pranju tunela četkama ili elementom za prskanje, čišćenju utora pruge ili uklanjanju lišća s ulaza u tunele kako bi se spriječili požari uzrokovani iskrenjem, Unimog cestovno-pružno vozilo prikladno je za svaki zadatak.

Usto, može brzo doći na bilo koju lokaciju zbog nepredviđenih problema, kako bi povukao tramvaj koji se pokvario. Zavarivanje ili punjenje tračnica, ultrazvučne provjere, utovar ili uporaba kao stroja za precizno zavrtanje vijaka, Unimog može sve – a potreban materijal može dovesti na pružnoj prikolici ili cestovnoj prikolici.

Unimog se može pohvaliti isplativim pružnim pogonskim sustavom koji zahtijeva minimalno održavanje – s direktnim pogonom preko kotača vozila.