Mercedes-Benz

Vatrogastvo i spašavanje.

Mercedes-Benz Special Trucks - područja primjene

Beskompromisno spreman za akciju.

Priroda može udariti u sekundi. Klizišta mogu uništiti kuće i cijele zajednice. Šumski požari mogu uništiti sela i gradove. Poplave mogu širokom području zemlje donijeti probleme i štetu. Kada je bitna svaka sekunda, Mercedes-Benz specijalni kamioni idealna su vozila za vatrogasce, agencije za tehničku podršku, zajednice i organizacije u cijelom svijetu.

Mercedes-Benz Special Trucks - područja primjene

Vatrogasna vozila.

Mercedes-Benz zna što trebaju interventne ekipe. Zbog toga, kada je u pitanju tehnologija, istovremeno razvija više stvari. Isto vrijedi za vrlo mobilni Unimog U 4023/U 5023 i izvanredno fleksibilni Unimog transporter iz serija U 216 do U 530. Dodatne prednosti: razni izvanredni detalji kao što su inovativni koncept okvira, pojedinačni kotači, portal osovine, sustav kontrole tlaka u gumama i tehnološki najnapredniji motori i prijenosni sklopovi.

Uz Unimog U 4023/U 5023 seriju modela već u tvornici dobijete jedinstvene značajke zaštite od topline, kao i izvanredne terenske vozne sposobnosti za teške operacije. Koncept okvira sa cjevastim poprečnim elementima i dvostrukim ležajevima u tri točke za sklopove i superstrukturu, osigurava izvanrednu stabilnost na cesti i ekstremnu torzijsku fleksibilnost na terenu bez dodatnog naprezanja materijala. Na primjer, za napajanje vatrogasnih pumpi, na raspolaganju je 600 Nm pogonom pokretani sustav s brzim prijenosom.

Kompaktni i terenski sposobni Unimog transporteri zaslužuju pohvale zbog svoje profesionalne raznovrsnosti. Ističu se svojom visokom fleksibilnošću i ekonomičnošću – konzistentno krojenima za najraznolikije vrste operacija, sa četiri lokacije za priključke i dodatke, standardiziranim sučeljima i pogonima kao i robusnim motorima i prijenosnim sklopovima.

Mercedes-Benz Special Trucks - područja primjene

Oprema za vozila.

Bilo kao vatrogasno vozilo, nosač zakretnih ljestava, podizne platforme za spašavanje ili vozilo s opremom - Mercedes-Benz Econic nudi sve mogućnosti za optimalno opremljeno vatrogasno vozilo. Econic demonstrira kompatibilnost svoje super strukture, pogotovo ako, na primjer, odaberete izvedbu s niskom kabinom: to vam osigurava posebno veliku slobodu bez ikakve promjene kompaktnosti vozila.

Jedna posebna prednost doprinosi brzo odzivu na poziv u pomoć, a to je koncept niskog ulaska. S jednim korakom možete ući i izaći iz kabine, praktično i sigurno – tijekom kretanja i također tijekom samih operacija.

Snažni motori, visokog okretnog momenta i pri niskim okretajima motora, brzo će dovesti Econic do odredišta. Njegove kompaktne dimenzije s potpuno automatskim mjenjačem Allison i opcijske sigurnosne značajke kao što su kamera za vožnju unazad, značajno smanjuju napor pri manevriranju čak i u uskim gradskim ulicama i uvelike doprinose uspjehu operacija spašavanja.

Mercedes-Benz Special Trucks - područja primjene

Zaštita od katastrofa.

Šumski požari, civilna zaštita ili poplave: višestruko nagrađivani vrlo terenski sposoban Unimog u cijelom se svijetu dokazao u terenskim operacijama na teškom terenu i u ekstremnim uvjetima; u smislu učinkovitosti i udobnosti vožnje je pionir.

Niti jedno drugo vozilo nije u mogućnosti osigurati visoke performanse u najtežim uvjetima koji se mogu zamisliti: vrhunska kvaliteta izrade, zaštićeno područje hladnjaka i zatvoreni pogonski sklop, čine ga ekstremno pouzdanim.