Mercedes-Benz

Energetski sektor

Mercedes-Benz Special Trucks - područja primjene

Učinkoviti izvor snage za energetsku industriju.

Bilo da razvijate nove izvore energije, radite u otvorenim rudnicima ili ste odgovorni za održavanje/servisiranje velikih mreža napajanja: jedinstvena šasija i koncepti prijevoza opreme Mercedes-Benz Unimoga omogućuju vam rad pod punim kapacitetom – čak i kada je opterećen do kraja. Osim toga, upravo tamo gdje je najviše potreban, iz dana u dan, u energetskoj industriji: na terenu.

Mercedes-Benz Special Trucks - područja primjene

Otvoreni rudnici.

Unimog je idealan za otvorene rudnike. Može ići na lokacije koje bi inače bile dostupne samo tračnim vozilima – i to može učiniti u svim vremenskim uvjetima. Unimog se naknadno može pripremiti za teške zadatke s kojima se mora suočiti, što ga čini posebno robusnim i pouzdanim te štiti od ekstremnih naprezanja i naporima kojima će biti podvrgnut. Kao kamion s kranom, mobilna radionica ili opremljen za prijevoz radnika i materijala, demonstrira svoje izvanredne sposobnosti kao stručnjak u energetskoj industriji.

Mercedes-Benz Special Trucks - područja primjene

Konstrukcija i održavanje visokonaponskih dalekovoda.

Sustavi za prijenos energije neće uvijek jamčiti pristup cestom. Sa svojom kompaktnom konstrukcijom i izvanrednim terenskim sposobnostima, Unimog će vas tamo dovesti svaki put – kao i opremu koju trebate. To je, na primjer, omogućeno pogonom na sve kotače i blokadama diferencijala kao i njegovom malom masom. Standardizirana sučelja i razne mogućnosti za dodatke i priključke omogućuju profesionalni rad s najraznolikijim uređajima. Od hidraulike za vinč do izoliranih podiznih platformi, Unimog nudi sve što trebate za konstrukciju, popravak i održavanje visokonaponskih dalekovoda. Unimog nudi i ekološke prednosti: pojedinačne gume s Tirecontrol Plus sustavom kontrole tlaka u gumama smanjuju oštećenja podloge na minimum uz istovremeno optimiziranje prianjanja.