Mercedes-Benz

Econic.

Inovacijom do napretka.
Mercedes-Benz Econic

Inovativni Low-Entry koncept.

Već više od 25 godina ime Mercedes-Benz sinonim je za inovativna vozila visoke kvalitete. Naše inzistiranje na savršenosti, održivom razvoju i naprednom dizajnu rezultiralo je inovativnom generacijom gospodarskih vozila: Econic. Ovim modernim Low-Entry vozilom (vozilom s niskim ulazom), uz pomoć jedinstvenog koncepta, dosljedno smo slijedili i unaprijedili visoke kriterije koje jedno gospodarsko vozilo treba ispunjavati te ga pripremili za učinkovit rad na terenu. Bez obzira na to radi li se o komunalnim aktivnostima, prikupljanju otpada i distribuciji ili bilo kojoj od ostalih mnogobrojnih mogućnosti primjene ovog vozila: Econic posao čini efikasnijim i korak je ispred svog vremena.

Low-Entry i zaštita na radu.

Low-Entry koncept omogućava ulazak u kabinu vozača u samo dva koraka. Time je omogućeno lakše i sigurnije ulaženje u vozilo i izlaženje iz vozila kakvo ne postoji gotovo kod nijednog drugog gospodarskog vozila. Na taj se način za teških radnih dana, u usporedbi s ostalim teretnim vozilima, u Econic-u uštede stotine metara uspinjanja po stepenicama. Kompletan zračni ovjes s funkcijom podizanja i spuštanja na svim osovinama  također povoljno djeluje na leđa i zglobove. Navedene prednosti ovog koncepta jasno pokazuju u kojoj mjeri Econic ozbiljno shvaća područje zaštite na radu.

Mercedes-Benz Econic

Koncept sigurnosti.

Econic omogućava vozaču kontakt na razini očiju s drugim sudionicima u prometu, poput pješaka ili biciklista. Nizak položaj sjedenja, velike staklene površine u kabini te dodatni sigurnosni sustavi omogućavaju vozaču izvanredan pregled nad cestom i stazama za pješake u svim smjerovima, što upravo u unutrašnjosti gradova te nepreglednim situacijama predstavlja veliku prednost u odnosu na konvencionalna teretna vozila. Sve to pruža maksimalnu podršku vozaču u brizi za sigurnost u cestovnom prometu.

Mercedes-Benz Econic

Ekonomičnost i briga za okoliš.

Šasija je koncipirana na način da pruža izuzetno jednostavnu mogućnost nadogradnje. Zahvaljujući mnogim različitim varijantama i mogućnostima nadogradnje pogodna je za najraznovrsnije zadatke. Kombinacija snažnih, ali ujedno izuzetno tihih dizelskih i plinskih motora s niskom emisijom ispušnih plinova, zajedno s komfornim Allison automatskim mjenjačem nove FuelSense® tehnologije daje mu upravo idealnu snagu u svakoj vožnji ili prilikom obavljanja poslovnih aktivnosti.

Savršeno uređena unutrašnjost kabine.

Kakvu mu god namjenu odredili, unutrašnjost Econic-a jasno pokazuje u kojoj mjeri dobro promišljen dizajn može povećati produktivnost. Sve funkcije podređene su jednom cilju: omogućiti nesmetanu radnu svakodnevicu koliko je god to moguće.
Instrumenti, multifunkcijski upravljač, pregledni nosači armature s integriranim držačima čaša (Cupholders) i razmještaj sjedala osmišljeni su intuitivno i usmjereni su na praktičnu primjenu.  Snažna premium motorna kočnica aktivira se jednostavno, uz pomoć desne ručice.

Mercedes-Benz Econic

Motor ekonomičnosti.

Mercedes-Benz BlueTec 6 motori povezuju sustav održivog razvoja s visokom efikasnošću i zaštitom okoliša. Moderni 6-cilindarski dizelski motori dostupni za Econic su snage od minimalno 220kW (299 KS) pri 2.200 o/min. i maksimalnom okretnom momentu od 1.200 Nm između 1.200 i 1.600 o/min., kao i snage od maksimalno 260 kW (354 KS) pri 2.200 o/min. i maksimalnom okretnom momentu od 1.400 Nm u nazivnom broju okretaja od 1.200 - 1.600 o/min.

Različite mogućnosti nadogradnje.

Dvije varijante kabina, šasija s četiri različite varijante osovina i različitim osovinskim razmacima od 3.450 do 5.700 mm i najvećom dopuštenom masom vozila od 18 t do 26 t – bez obzira na to radi li se o upotrebi u komunalnoj branši ili građevinskoj branši unutar gradova, u zračnim lukama, vatrogastvu ili distribuciji- prednosti Low-Lntry koncepta Mercedes-Benz-a dosljedno dolaze do izražaja. Mnoštvo različitih varijanta, niska šasija koja se jednostavno nadograđuje i raspored agregata na vozilu omogućavaju mnogobrojne mogućnosti nadogradnje.

Mercedes-Benz Econic

Saznajte više