Mercedes-Benz

24 FUSO Cantera za Alca Zagreb

Gradovi rastu, no stare ulice ostaju istih širina. I dok u uskim uličicama većina omanjih kamiona pronađe svoj prolaz, niti jedan u toj klasi nema toliko mali krug okretanja i istovremeno širinu kabine od 1,99m kao FUSO Canter. S Canterom nema niti odricanja u komforu jer je kabina prostrana, a ovjes šasije omogućava koliko ugodan, toliko i dinamičan doživljaj u vožnji. Među dinamične tvrtke spada i Alca Zagreb kojoj je Star Import isporučio 24 FUSO Cantera 7C18 pogonjeni agregatom od 3.0 litre koji isporučuje 129 kW.

Nadogradnja je termoizolirana komora s pripremom za ugradnju rashladnog uređaja dobavljača UNIBOX. Utovar robe vrši se utovarnom rampom DHOLLANDIA kapaciteta nosivosti od 1.000 kg. Canteri će služiti za distribuciju Alcinog zaista širokog portfelja renomiranih robnih marki iz kategorija prehrane, ne-prehrane, sportske opreme i tehnike te širokog asortimana proizvoda za higijenu, pića i industrijske hrane za ugostiteljsko-hoteljerski sektor i industriju. Uslugom transporta, kroz široke i uske ulice, pokrivaju preko 12.000 dostavnih mjesta, od centralnih skladišta, maloprodajnih lokacija trgovačkih lanaca pa sve do dostavnih mjesta HoReCa kanala.

Uz navedeno pružaju i usluge „pick up“ logistike, a kao dodanu vrijednost su u mogućnosti pratiti pošiljku u realnom vremenu kroz „Track & Trace“ aplikaciju gdje se kontrola vrši kroz statuse pošiljki. Na taj način partneri dobivaju kompletna poslovna rješenja iz područja prodaje i distribucije, ali i trade marketinga i usluge upravljanja robnim markama za velik broj različitih djelatnosti i kategorija. FUSO Canter se prema svojim specifikacijama uklapa u Alcinu filozofiju jer je individualan, fleksibilan i orijentiran na ekonomičnost. FUSO je utemeljen 1932. godine u Japanu i danas je jedan od najvećih proizvođača gospodarskih vozila u Aziji s podružnicama u 150 zemalja, na pet kontinenata i paletom proizvoda za sva područja primjene.

Od 2004. godine FUSO je sastavni dio odjela Mercedes-Benz Trucks i jedino je lako teretno vozilo u cjelokupnoj paleti koncerna.  Star Import je generalni distributer Daimlera koji posluje od 2013. godine i dio je švicarske obiteljske poslovne grupe Emil Frey koja na domicilnom tržištu posluje 97 godina od kuda je svoje poslovanje proširila diljem Europe i izgradila čvrsto povjerenje kod proizvođača, trgovaca i kupaca.

 Vozila je isporučio Star Importov Voditelj produkta FUSO Boris Gojšić.

Galerija

Saznajte više