Mercedes-Benz

Dva nova autobusa Mercedes-Benz Tourismo za Brioni d.o.o.

Pulski prijevoznik Brioni preuzeo je dva nova visoko turistička autobusa Tourismo 16 RHD M/2. U oba je ugrađen motor OM470 sa snagom od 315 kW te Mercedes-Benzov automatizirani mjenjač Powershift GO-250.

Mekano mijenjanje brzina dobro će doći ovim busevima i zbog svoje namijene u linijskom prijevozu, no daleko važnije je mnoštvo ugrađene sigurnosne opreme.Prije svega ABA 4, sustav s kojim se autobus, ukoliko je ispred autobusa neko vozilo ili pješak, samostalno zaustavlja.

Potom Side Guard Assist, radarski senzor kratkog dometa, postavljen izravno iza prednje osovine i koji pokriva duljinu od osam metara kada vozilo miruje, a čak dvanaest metara kada se autobus kreće, uključujući i traku na bočnoj strani ispred vozila.Radarski senzor detektira nekoliko nepokretnih i pokretnih ciljanih objekata u isto vrijeme. Sljedeći sustav pomoći je Lane Guard Departure Warning koji upozorava napuštanje vozne trake.

Autobus broji 51 putničko sjedalo, a za linijski promet je također neophodno ugrađeno dizalo za invalidska kolica.

U svim redovima sjedala su dostupne utičnice za punjenje elektroničke opreme. S takvim autobusima će Brioni potvrditi svoju visoku razinu usluge.

Svoje korijene tvrtka vuče još od davne 1947. godine dok se današnji naziv "Brioni" prvi put pojavljuje 8. siječnja 1972. Vozilo je predao Star Importov voditelj produkta za Mercedes-Benz autobuse Marko Vasić.