Mercedes-Benz

Actros 1851 LS za Autotransporti Branko Kunštek

Stigao je prvi od pet Actrosa za našeg redovitog kupca Autotransporti Branko Kunštek. Actros 1851 LS u sebi nosi motor OM471 treće generacije kojeg karakterizira velik broj tehničkih inovacija. U sklopu „novog“ motora je Daimler Trucks predstavio dva nova turbopunjača koji su precizno prilagođeni različitim potrebama kupaca.

Ovo vozilo posjeduje varijantu turbopunjača dizajnirana za visoke performanse kao i za veliku kočionu snagu motora. Sa 510 KS i GigaSpace kabinom, Aero-paketom i komfornim zračnim ovjesom kabine tegljač je konfiguriran za međunarodni prijevoz robe. Na tim rutama vozača će podupirati sustavi Proximity Control Assist odnosno sustav pomoći za održavanje razmaka i Active Brake Assist 5 čija peta generacija sustava pomaže vozaču na način da pod određenim okolnostima može zakočiti punom snagom kad je riječ o statičnim i pokretnim objektima te u određenim situacijama također može provesti djelomično kočenje ili kočenje punom snagom kad je riječ o pješacima u pokretu ili onima koji stoje, čime može smanjiti ili u potpunosti spriječiti nesreće.

Komforu će pridonijeti i automatski i dodatni električni klima uređaji te frižider u ladici ispod kreveta. Vozilo je predao Star Importov prodajni savjetnik Goran Čović.