Mercedes-Benz

Dva Actrosa L 1848 za Toni Cargo

Jeste li upoznati sa SoloStar conceptom u tegljaču? Opcionalni koncept kabine vozača, dostupan za kabinu širine 2500 mm, pruža osjećaj doma zahvaljujući iznimnoj udobnosti i prikladan je osobito za vozače koji putuju sami. Centralni element raskošnog stambenog prostora je posebno udobno sjedalo na stražnjoj stijeni kabine koje poziva na opuštanje i osigurava  mogućnost udobnog sjedenja za vrijeme jela.

Dva tako opremljena Actrosa L 1848 LSnRL s GigaSpace kabinama isporučeni su tvrtki Toni Cargo te uz mnoštvo opreme posjeduju i Proximity Control Assist. Ako se tegljač približi detektiranom vozilu ispred, tempomat automatski ograničava brzinu i održava unaprijed postavljenu udaljenost unutar ograničenja sustava. Ako se iznenada pojavi vozilo ispred, sustav može intervenirati s unaprijed definiranim usporavanjem. Stop-and-go funkcija automatski kontrolira vožnju i kočenje u prometnim gužvama.

Do brzine od 50 km/h Proximity Control Assist odnosno sustav pomoći za održavanje razmaka može otkriti vozila koja miruju i tako reagirati na vozila ispred semafora, a po potrebi može zaustaviti i vlastiti tegljač. Tvrtka Toni Cargo osnovana je 2015. godine sa sjedištem u Sesvetama. Vlasnik ima dugogodišnje iskustvo u samom poslu vozača, te kasnije i u logistici, stoga teži najkvalitetnije mogućem ispunjavanju potreba svakog od klijenata, ali ima i osjećaj za poziciju vozača.

Vozila je predao Star Importov prodajni savjetnik Zvonko Rak.