Mercedes-Benz

Stolarija i pilana Ratković preuzela Actros F 2645L

Šuma i ceste oko nje, postat će područje rada ovog Mercedes-Benzovog kamiona za Stolariju i pilanu Ratković. Actros F 2645L snaći će se s lakoćom na oba terena jer vuče vrhunsku šumarsku kompoziciju riječkog nadograditelja PK Palfinger, a uz to je opremljen StreamSpace kabinom za komforno kretanje cestom. U potpuno zračno ovješenog Actrosa ugrađen je Multimedia Cockpit koji služi poboljšanju upravljanja, a High Performance Engine Brake snažno zaokružuje temu kočenja.

Šumarska prikolica PSM 240 s platformom bez podnice, maksimalne dužine 6.600 mm opremljena je BPW osovinama 2×12 t sa zračnim ovjesom. Utovarna platforma dugačka je 6.600 mm i opremljena s 4 para ExTe čeličnih teleskopskih štica D7 maksimalne nosivosti 7 t.

Platforma prikolice konstruirana je sa zaštitom podvozja od suzastog aluminija. Stolarija i pilana Ratković osnovana je 1963. godine, a prvenstveno se bavi proizvodnjom proizvoda od drva. Već generacijama uspješno posluju na domaćem i inozemnom tržištu, od Europe, Afrike pa sve do Azije i danas zapošljavaju preko 130 radnika.

Actrosa je, kompletno obojanog u zelenu boju i s aluminijskim kotačima, predao Star Importov prodajni savjetnik Neven Kovač