Mercedes-Benz

Actros L 1848 za tvrtku Transporti Ćurak

Actros L 1848 opremljen Solo Star Conceptom od nedavno osnažuje vozni park velikogoričke tvrtke Transporti Ćurak. Solo Star Concept namijenjen je osobito vozačima koji putuju sami jer posjeduje posebno udobno sjedalo na stražnjoj stijeni kabine koje poziva na opuštanje i osigurava mogućnost udobnog sjedenja za vrijeme jela.

Kako bi se vozačevu uz pojačani komfor pružilo i dodatno povećanje sigurnosti, ovaj tegljač je opremljen i Safety Paketom koji sadrži Active Brake Assist, Proximity Control Assist i Lane keeping Assist, ali sustav prepoznavanja umora vozača.

Do brzine od 50 km/h Proximity Control Assist odnosno sustav pomoći za održavanje razmaka može otkriti vozila koja miruju i tako reagirati na vozila ispred semafora, a po potrebi može zaustaviti i vlastiti tegljač.

Potpuno obojanu Android sivu i zračno ovješenu Giga Space kabinu s dodatnim klima-uređajem krase aluminijski kotači. Kamion posjeduje uređaj za mjerenje opterećenja osovina, novi sekundarni uljni retarder i spremnike goriva u maksimalno dobavljivoj veličini.

Tvrtka je s radom započela 2004. godine i vremenom se prometnula u jednu od važnijih tvrtki za državni i međunarodni cestovni transport. Danas broje više od 40 vozila i zapošljavaju preko 50 djelatnika.

Vozilo je predao Star Importov prodajni savjetnik Neven Kovač.