Mercedes-Benz

Tri FUSO Cantera za vatrogasnu zajednicu grada Ozlja

Svestrani FUSO Canter s Flammiferovom vatrogasnom nadogradnjom ovaj put je proizveden i isporučen na lokalnom terenu, s obzirom da su nadograditelj i vatrogasna zajednica smješteni u Ozlju. Podvozje Mitsubishi FUSO 6C18 nosi vatrogasnu nadogradnju koju čine spremnik vode kapaciteta 1500 litara, kombinirane vatrogasne pumpe za srednji i visoki tlak te visokotlačna navalna vitla s električnim i manualnim namatanjem.

Vozila posjeduju i svjetlosno–zvučnu signalizaciju, LED rasvjetu okoline i bljeskalice sa svih strana vozila. Kao baza za nadogradnju isporučene su šasije FUSO Canter 6C18 4x4, međuosovinskog razmaka 3.415 mm. Šasije su opremljene pogonskim agregatom zapremine 3.0 litre sa 129 kW. Pogon je 4x4 uparen s ručnim mjenjačem s 5 brzina i hodom unatrag te mehaničkom blokadom stražnjeg diferencijala. Svako vozilo posjeduje komfornu jednostruku kabinu s klima uređajem, grijanim retrovizorima te ogibljenim sjedalom vozača, uz standardni servo upravljač podesiv po visini i dubini, sa zračnim jastukom. Kabina je tvornički lakirana u RAL3000, a vozila će služiti u borbi protiv neželjenih šumskih požara.

Flammifer d.o.o. je tvrtka u privatnom vlasništvu, osnovana 1993. u Ozlju. Tvrtka se bavi proizvodnjom vatrogasnih i gospodarskih vozila, cisterni za prijevoz pitke vode, kontejnera i prikolica za prijevoz opreme za spašavanje u elementarnim nepogodama, aluminijskih interventnih brodica i brodica za spašavanje u poplavama, zapovjednih i komunikacijskih vozila te niza drugih proizvoda i konstrukcija izrađenih od aluminija i čelika. Trenutno zapošljava 70-ak djelatnika koje kontinuirano educira i usavršava u Hrvatskoj i inozemstvu.

Vozila je predao Star Importov voditelj produkta FUSO Boris Gojšić.