Mercedes-Benz

Actros 1851 za obrt Prijevoz Tomi

Obrt Prijevoz Tomi započinje godinu s novim tegljačem Mercedes-Benz Actros 1851 LSnRL koji je sa svojih moćnih 510 konjskih snaga ciljano konfiguriran za daleka putovanja na kojima je važno vozača poduprijeti maksimalnom sigurnošću i komforom.

Prije svega s Predictive Powertrain Controlom, aktivnim tempomatom koji je u Actrosu 5 doživio optimizaciju kroz koju je sustav moguće koristiti i na otvorim cestama. Zatim već klasični ESP i Lane Keeping Assist koji vozača odmah i bez nježnosti upozorava na napuštanje trake. Od pomoći na popunjenim cestama je Proximity Control Assist odnosno sustav pomoći za održavanje razmaka s funkcijom stop and go. Active Brake Assist 5, peta generacija sustava podupire vozača na način da pod određenim okolnostima može zakočiti punom snagom kad je riječ o statičnim i pokretnim objektima te u određenim situacijama također može provesti djelomično kočenje ili kočenje punom snagom kad je riječ o pješacima u pokretu ili onima koji stoje, čime može smanjiti ili u potpunosti spriječiti nesreće.

Sustav pomoći za prometne znakove uočava određene prometne znakove u stvarnom vremenu i prikazuje dva najvažnija u kombiniranom instrumentu čime pridonosi sigurnosti i komforu u vožnji dok Attention Assist može povećati sigurnost na cesti pomažući u sprječavanju mikrospavanja na dugim putovanjima ili noću. Sustav vizualno i zvučno upozorava vozača ako identificira tipične znakove umora ili neredovnog ponašanja u vožnji i predlaže stanku. Osnovna komforna značajka ovog tegljača je GigaSpace kabina širine 2,50m koja nudi raskošan prostor za vozača.  U vlasništvu zagorskog obrta je devet kamiona, od Atega do Actrosa.

Ovog posljednjeg je ponovo predao Star Importov prodajni savjetnik Goran Čović.

Saznajte više