Mercedes-Benz

10 Mercedes-Benz Atega za PIK Vrbovec

Kamioni PIK Vrbovca godišnje prevezu 150.000 tona, što je ekvivalentno težini 15 Eiffelovih tornjeva, a prijeđu devet milijuna kilometara, što je više od 11 puta do mjeseca i natrag. Zato su kompaniji potrebni najdugovječniji kamioni, a stigli su u obliku 10 Mercedes-Benz Atega. Vozila su, podrazumijeva se, nadograđena rashladnom komorom s utovarnom rampom. NDM vozila iznosi 9500 kg, motor je Euro VI–E 130 kW, a mjenjač ručni sa 6+1 brzina. 

No, nije sve u žilavosti stoga su kamioni opremljeni sustavom ECO Support, virtualnim trenerom vožnje koji povratnim informacijama vozaču u realnom vremenu pomaže optimalno koristiti vozilo što je u direktnoj zavisnosti s osjetnim uštedama goriva pri eksploataciji vozila. Osim značajnih ušteda operativnih troškova po pitanju goriva, vozač uvelike doprinosi i u očuvanju okoliša, s obzirom na to da je emisija CO2, kao i ostalih štetnih plinova (NOx – dušični oksidi, NMHC – nemetani, kao i PM – broj čestica čađe)izravno razmjerna sa smanjenjem potrošnje goriva, odnosno na najmanjoj je mogućoj razini.

Klima uređaj neće temperirati samo robu nego i vozača koji uvijek mora ostati usredotočen na promet i pravovremenu isporuku. To je tim važnije zbog činjenice da PIK zadovoljava preko 40% potreba tržišta crvenog mesa i mesnih prerađevina u Hrvatskoj, što ga čini liderom u svim kategorijama koje proizvodi: svježe meso, šunke, trajne salame, parizeri od crvenog mesa, mortadele, kobasice za kuhanje i pečenje te naresci. 

Vozila je PIK Vrbovcu, na dugo korištenje i sigurnu vožnju, predao gosp. Ivica Logožar, Star Importov voditelj specijalne prodaje i tehničke podrške.

Saznajte više