Mercedes-Benz

Ukupno dva Arocsa 2543 za Ekohold d.o.o.

Proces reciklaže počinje odvajanjem kućnog otpada i nastavlja njegovim odvozom pa zašto i odvoz ne bi bio ekološki što prihvatljiviji?! Dva Arocsa 2543L za sakupljanje sekundarnih sirovina, isporučeni tvrtki Ekohold, opremljeni su virtualnim trenerom vožnje za maksimalnu energetsku učinkovitost (sustav Fleetboard Eco Support). U svrhu maksimalne sigurnosti vozača-operatera pri izlasku iz kabine i prilikom rada na kranu kamioni posjeduju novu elektronsku, automatsku parkirnu kočnicu. Vozila su najveće dopuštene mase 26.000 kg, opremljena pojačanim osovinama (naprijed 9 t, otraga 2x13 t) te prijenosnim i kočionim sustavom za NDM skupa vozila do 68 tona.

Nadograđenu reciklažnu dizalicu Palfinger Epsilon Q150Z i navlakač kontejnera potpisuje riječka tvrtka PK d.o.o. Radi se o Palfinger dizalici Q150Z82 i Palfinger navlakaču PH T18 SLD5, a uz Epsilon dizalicu dohvata 8,2 m isporučena je i polipna grabilica SG300A kapaciteta 300l. Navlakač kontejnera prilagođen je za transport kontejnera kapaciteta 18t. Ekohold d.o.o. iz Božjakovine je tvrtka koja se bavi otkupom, zbrinjavanjem i prijevozom svih vrsta otpada te izvodi vrlo složene operacije demontaže poslovnih objekata i postrojenja.

Kao tvrtka kćer Metalprodukta iz Belice, tvrtke koja se već 25 godina uspješno bavi komunalnim djelatnostima, ima misiju profesionalnim i odgovornim poslovanjem na području prometa sekundarnim sirovinama i recikliranja, osigurati rast tvrtke i značajno doprinositi zaštiti okoliša i podizanju svijesti o potrebi očuvanja prirodnih resursa.

Recikliranjem papira čuvamo šume i vode, štedimo energiju i prirodne resurse, smanjujemo količinu otpada, a sa što učinkovitijim kamionom kakav je na primjer Arocs se Mercedes-Benz nadovezuje na te potrebe.
Vozila je predao Ivica Logožar, Star importov voditelj specijalne prodaje i tehničke podrške.