Mercedes-Benz

Zvijezde svjetlucaju u Hamburgu. 100. Mercedes-Benz eCitaro isporučen tvrtki Hamburger Hochbahn AG

Hamburger Hochbahn AG, najveći operater javnog prijevoza u Hamburgu ima ambiciozne ciljeve: do 2030. cijela flota gradskih autobusa trebala bi biti preinačena u vozila bez lokalnih emisija štetnih plinova. Ključna komponenta toga je potpuno električni Mercedes-Benz eCitaro. Nedavno je u Mannheimu predano 100. vozilo.

Prekretnica na putu do e-mobilnosti s autobusima u Hamburgu

"100. eCitaro za Hamburger Hochbahn AG je prekretnica", komentira Mirko Sgodda, voditelj prodaje, marketinga i službi za korisnike u Daimler Buses. “Hochbahn je preuzeo prvo serijsko vozilo eCitaro krajem 2018. Ako sada isporučujemo već 100. primjerak u Hamburg, to je jasan znak da se eCitaro dokazao u praksi.”

Obljetnica 100 eCitara je izvanredna, ali nije razlog za stanku. Uostalom, trenutno je u fazi isporuke još deset eCitara. S njima se vozni park Hamburger Hochbahn AG sastoji od 83 solo i 27 zglobnih autobusa. Za tekuću i iduću godinu naručeno je još 68 solo i pet zglobnih autobusa. Uključuje to i prve modele s nadolazećim, još energetski bogatijim NMC3 baterijama za posebno velike domete bez ponovnog punjenja. S ovim korakom, Hamburger Hochbahn AG je sudjelovao u svim hitrim razvojnim koracima eCitaro. Od NMC1 do NMC3 kao i s krutim baterijama, sve su generacije baterija u pogonu.

Jubilarni autobus: misli se na putnike i vozače

Jubilarni model dio je opsežnog okvirnog sporazuma za do 530 gradskih autobusa s nultom emisijom za Hamburger Hochbahn u godinama 2021. do 2025. Točan broj i raspodjela bit će određeni tijekom trajanja sporazuma. Zglobni autobus za Hamburg vrlo je udoban za putnike. Četvora vrata osiguravaju brz protok putnika na autobusnim stajalištima. Sustav upozorenja kod zatvaranja vrata s trepćućom crvenom svjetlosnom trakom obavještava putnike pri ulasku ili izlasku iz vozila o predstojećim gibanjima vrata. Za invalidska i dječja kolica dostupna su tri posebna prostora. Pod u optici drva, sjedala i nasloni presvučeni tkaninom napravljeni unutar tvrtke te rukohvati od kože odaju osjećaj udobnosti. Ambijentalna rasvjeta stvara ugodnu atmosferu u tamnom dijelu dana. Putnici mogu puniti elektroničke uređaje koje su ponijeli sa sobom na brojnim duplim USB utičnicama. Dva dvostruka monitora koriste se za infotainment u vozilu. Aktivni filtri s antivirusnom funkcijom u sustavu klimatizacije smanjuju rizik od infekcije.          

Niti vozači nisu uskraćeni. Vrata kabine opremljena su ostakljenom pregradom po cijeloj širini. Vozačko sjedalo je grijano i klimatizirano. Video kamere iznad vrata broj tri i četiri omogućuju pregled na događaje kod stražnjih vrata na autobusnim stanicama. Naposljetku, akustična zaštita okoline AVAS (Acoustic Vehicle Alerting System) upozorava prolaznike na približavanje tihog gradskog autobusa.

Dugogodišnje partnerstvo između Hochbahn i Daimler Buses

Hamburger Hochbahn AG prometuje s oko 1100 autobusa na 116 ruta, s više od 1300 stanica. Autobusi godišnje prevezu oko 214 milijuna putnika. Prijevoznik od 2020. godine nabavlja samo gradske autobuse bez lokalnih emisija. Daimler Buses i Hochbahn desetljećima blisko i s povjerenjem surađuju i zajednički promoviraju inovativnu tehnologiju.