Mercedes-Benz

Unimogom protiv širenja čestica

Universal-Motor-Gerät hrv. univerzalno motorno vozilo, ukratko UNIMOG je višenamjensko vozilo koje je svima dobro poznato po svojoj sposobnosti prilagodbe na svaki oblik rada i u svim sektorima u ovom slučaju i u vatrogasnom.

Najveći model teretne izvedbe Unimoga U 5000, najveće dopuštene mase do 14,5 t, kojeg koristi DVD-Oroslavlje nije iznimka. Sa svojih 230 KS, all terrain gumama i prohodnošću iznad 400 mm istinski je jedinstveno vozilo upotrebljivo u gradu i off-road terenu.  

Uz svoju sposobnost savladati svaki teren i dopremiti opremu i posadu na najnepristupačnija mjesta, ovaj U 5000 posjeduje nadogradnju koja je spremna za sve vrste vatrogasnih intervencija, opremljen četverostruko pletenim vatro otpornim - teško poderivim crijevima, spojenima na spremnik kapaciteta 2300 L za gašenje velikih požara, do FLAMARK protupožarnih granata punjene MAB sredstvom za gašenje požara koje služe kao oruđe za brzo gašenje požara u zatvorenim uskim prostorima, reflektorima za noćne intervencije, teleskopskim ljestvama, svrdlom i mnogobrojnim ostalim pomagalima u borbi protiv požara.

Među tim mnogobrojnim pomagalima trenutno najviše dolazi do izražaja instalacija u obliku raspršivača tekućine montiran s prednje strane vozila.

Pomoću raspršivača DVD-Oroslavlje je s Unimogom u stanju uspješno dezinficirati javne površine. Raspršivači su u mogućnosti odjednom pokriti površinu od 2 kvadratna metra tekućinom za dezinfekciju, koja se dobiva miješanjem vode i Rosan sredstva za dezinfekciju površina te sa spremnikom kapaciteta 2300 L, 45 minuta neprestano dezinficirati površinu i time pružati svoj doprinos u borbi protiv širenja čestica.

Saznajte više