Mercedes-Benz

U upotrebi tijekom cijele godine:

Unimog nosači uređaja za poljoprivrednike, ugovorne tvrtke i komunalna poduzeća.

Unimog broji 75 godina, no, kontinuirane inovacije stalno ga održavaju mladim. Od sada će zasjati s dvije nove top verzije U 435 i U 535.

Nova klasa performansi u high-end segmentu: Unimog U 435 i U 535 sa 260 kW (354 KS)

Motor u novim Unimog modelima U 435 i U 535 ima, u usporedbi s prethodnim najjačim modelima U 430 i U 530 veću snagu za 40 kW (54 KS). Time se ispunjava želja mnogih kupaca u segmentu teških vozila. Ono što je posebno kod 6-cilindarskog rednog motora snage 260 kW (354 KS) je njegov okretni moment od 1380 Nm. To je 180 Nm više nego u prethodnom modelu, a dostupan je od 1800 okretaja u minuti. Izvrsne vrijednosti postiže i u pogledu zaštite okoliša: novi motor je u skladu s Euro VI E standardom, a uz još veću snagu, novi Unimog modeli U 435 i U 535 imaju još jednu optimizaciju koju vozač može odmah osjetiti. Zahvaljujući poboljšanoj koordinaciji mjenjača i kontroli spojke, prekid u promjeni brzine je znatno kraći. Dugoročne prednosti su manja potrošnja goriva i ugodniji rad.

Novo: hidropneumatski ovjes - udobno upravljanje - klimatizirano sjedalo

Hidropneumatski ovjes za stražnju osovinu još je jedna inovacija u Unimogu. Sustav ovjesa temelji se na plinskim spremnicima i hidrauličnim cilindrima umjesto uobičajenih spiralnih opruga. Uz uvijek konstantnu razinu vožnje s različitim uvjetima opterećenja ili stražnjim priključcima, ovaj sustav omogućuje stabilnije ponašanje u vožnji te pomoć pri postavljanju i skidanju priključaka. Novo "udobno upravljanje" smanjuje napor kod upravljanja pri malim brzinama i dok vozilo miruje. To je posebno korisno kada radite s teškim prednjim priključcima kao što je kombinacija kosilica s velikim gumama. Elektrohidraulički sustav radi ovisno o brzini i prilagođen je situaciji u vožnji. Ovo „udobno upravljanje“ stvara varijabilan osjećaj upravljanja koji je prilagođen situaciji. Sredinom ljeta se događa da dugo sjedite u vozilu i unatoč klima-uređaju ćete se oznojiti. Novo "klimatsko sjedalo" tome se suprotstavlja. Dobro osmišljena ventilacija osigurava ugodnu klimu na vozačevom sjedalu što je poboljšana sigurnost putnika u serijskoj opremi.

Od sada će Unimogova kabina (osim kao EU varijanta traktora) imati pojačanja na donjem dijelu kabine i nove cjevaste nosače na A-stupu, čime je ispunjen standard ECE-R29 / 03 za krutost kabine. Kao traktor u EU, U 530 je opremljen roll barom i stoga ima odobrenje tipa traktora za cijelu EU.

Tamo gdje puno toga izlazi, mora najprije nešto ući, a to su performanse. Unimog U 535 sa svojih 260 kW (354 KS) nudi to u dovoljnoj mjeri. Također i za priključke kao što je velika kosilica. Osim s velikom pokrivenosti površine i udobnosti na polju, Unimog postiže rezultate brzim premještanjem do sljedećeg kupca ili na sljedeću zelenu površinu.

Kao traktor unutar EU-a, U 530 je opremljen roll barom i zato ima odobrenje tipa traktora za cijelu EU. Teški Unimog U 535 posebno pokazuje svoje prednosti kada je u pitanju poljoprivredna oprema. Osim toga, stražnji mehanički PTO može se koristiti za pogon moćne opreme, kao što je sjeckalica za drva. Zahvaljujući 6-cilindričnom motoru visokog okretnog momenta, U 535 se pokazao kao brz i ekonomičan profesionalac u transportu, čak i kada vučete velike i teške prikolice. Unimog nosači uređaja U 527 do U 535 mogu se posebno opremiti za velika opterećenja kroz prikolicu i vučnu rudu. To je ujedno prednost koja se odnosi i na vuču prikolica s tandem ili tridem osovinama, kao što je često slučaj kod trasa između polja odnosno cesta i mjesta istovara. Upravo to daje ugovornim partnerima i poljoprivrednicima s dugim transportnim rutama veliki radijus djelovanja.

Razlog veće nosivosti zahvaljuje ugradnji ojačane krajnje poprečne grede. Na taj način pri punom opterećenju postiže maksimalnu ukupnu masu prikolice od 27 t. Preduvjet je odobrenje kao traktor.

Tehničke pojedinosti u Unimog ponudi

EasyDrive: opcijski dostupan kontinuirano promjenjivi pogon. Kombinira prednosti hidrostatičkog s mehaničkim ručnim mjenjačem. Koristeći Easy Drive, vozač može prebaciti između dva pogona kada je potrebno i pri punoj brzini. Moguće je beskonačno promjenjivo podešavanje brzine do 50 km/h, a moguća je učinkovita i štedljiva vožnja u osmostupanjskom ručnom mjenjaču do 89 km/h.

TireControl Plus: Sustav za regulaciju tlaka u gumama nudi udobno rukovanje za veličine guma do 495 / 70R24, čak i tijekom vožnje. Tlak u gumama se može prilagoditi odgovarajućim uvjetima na zaslonu: Bilo na tvrdoj ili mekoj podlozi, vozač pritiskom na gumb odlučuje o potrebnom tlaku u gumama. To rezultira optimalnom vučom, niskim proklizavanjem i zaštitom tla.

Upravljanje sa svim kotačima: Vozač Unimog nosača uređaja modela U 423 do U 535 po potrebi može dobiti tri različite vrste upravljanja: normalno upravljanje preko prednjih kotača, upravljanje na sve kotače s kotačima pod suprotnim kutovima i tzv. "crab steering" za dijagonalnu vožnju s paralelnim kotačima. To znači da se Unimogov ionako mali krug okretanja može smanjiti za daljnjih 20 posto i povećati upravljivost vozila u svim operativnim situacijama.

VarioPilot®: Promjenjivo upravljanje VarioPilot® omogućuje vozaču promjenu sjedala s lijeva na desno. Manevriranje i upravljanje odvijaju se ovisno o primjeni na jednoj od dvije strane vozila. Osim toga, moguće je ugraditi potpuno ostakljena suvozačka vrata uključujući okretno sjedalo kako bi se optimiziralo vidno polje na desni rub ceste, na primjer za košnju.

LED svjetlosni paket kao posebna oprema: LED svjetlosni paket kao posebna oprema nudi izvrsne svjetlosne uvjete za vožnju na cesti kao i za korištenje uređaja.