Mercedes-Benz

Sljedeća generacija eCantera:

Daimler Truck predstavlja nasljednika eCantera na sajmu IAA Transportation

Daimlerova podružnica kamiona MFTBC (Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation, "FUSO") predstavit će novu generaciju potpuno električnog lakog kamiona FUSO eCanter na IAA Transportation 2022 od 20. do 25. rujna u Hannoveru. Od početka proizvodnje male serije eCantera 2017. godine, isporučeno je oko 450 vozila kupcima u Japanu, Europi, Sjevernoj Americi, Australiji i Novom Zelandu, koji su ukupno prešli više od šest milijuna kilometara s nultom lokalnom emisijom. S iskustvom od pet godina u realnoj kupčevoj eksploataciji, FUSO je razvio Next Generation eCanter, koji nudi još raznolikija rješenja za kupce sa značajno proširenom ponudom vozila. Početak prodaje sljedeće generacije eCantera na japanskom tržištu planiran je za proljeće 2023. godine, a u nadolazećim godinama će FUSO novo vozilo također predstaviti i na drugim inozemnim tržištima

Više varijanti za veću fleksibilnost

eCanter nove generacije bit će opremljen eAxle-om, koja integrira motor u stražnju osovinu, omogućujući kompaktniju strukturu pogona. Ova strukturna promjena omogućuje značajno proširenje asortimana proizvoda. FUSO-ov eCanter sljedeće generacije će diljem svijeta uključivati više od 100 varijanti, uključujući 28 za japansko domaće tržište, kako bi pokrio široki raspon logističkih potreba. Uz sadašnju verziju od 7,5 tona, novo vozilo bit će dostupno u težinskim klasama od 4,25 do 8,55 tona. Proširene su i varijante kabine: uz standardnu ​​širinu kabine (1695 mm), koja nudi veću fleksibilnost na uskim cestama, sada je dostupna i nova, šira kabina (1995 mm). Raspon međuosovinskih razmaka također je proširen, s 2500 mm na 4750 mm.

Veći domet uz potpuno novi modularni koncept baterije

S eCanterom sljedeće generacije, FUSO predstavlja potpuno novi modularni koncept baterija. Vozilo je dostupno s tri opcije baterije ovisno o međuosovinskom razmaku. Vozila opremljena jednom baterijom kapaciteta 41,3 kWh imaju doseg do 70 km s jednim punjenjem. Vozila s dva baterijska modula imaju doseg do 140 km, a vozila s tri modula do 200 km. Kako bi kupcima ponudio još veću fleksibilnost, novi model je opremljen i PTO sustavom koji omogućuje posebna rješenja za kupce koji žele upravljati svojim eCanterom između ostalog s kiperskom nadogradnjom, sa stražnjom dizalicom ili klimatiziranom hladnjačom. To omogućuje još širi raspon mogućih primjena za kupce. Kompletan asortiman vozila, specifikacija i opreme mogu se razlikovati od tržišta do tržišta. Pojedinosti o inozemnim modelima bit će objavljene u vrijeme njihovog lansiranja.