Mercedes-Benz

S vodikovom snagom preko prijevoja Brenner

Daimler Truck provodi prve visinske testove s kamionom pogonjenim vodikovim člancima

Na putu prema budućnosti održivog transporta, prototip kamiona Mercedes-Benz GenH2 Truck uspješno je završio svoje prve testove na velikim visinama. Glavna točka na popisu programa testiranja: prelazak prijevoja Brenner, jedne od glavnih žila kucalica europskog teretnog prometa. Samo u 2019. godini oko 40 milijuna tona tereta prevezeno je kamionima preko četverotračne tranzitne rute koja se nalazi na nadmorskoj visini do 1.370 metara na granici između Austrije i Italije. To odgovara gotovo 2,5 milijuna kamiona godišnje.

Tijekom jednotjednih probnih vožnji, inženjeri Daimler Truck-sa više su puta prelazili prijevoj Brenner  kamionom pogonjenim vodikovim člancima s poluprikolicom kojom je prevozio tipičan teret na dionici autoceste od 120 km između Bolzana i Innsbrucka. Jedina emisija na putovanju: vodena para!

Grad Bolzano u Italiji poslužio je kao baza za probne vožnje jer se u njemu nalazi benzinska postaja za vodik kojom upravlja H2 South Tyrol. Štoviše, topografija okolnog područja idealna je za temeljita ispitivanja performansi sustava vodikovih članaka na različitim nadmorskim visinama. Jedan od vrhunaca testova bila je vožnja tegljača uz planinu Penser Joch do nadmorske visine od 2211 metara.

Rezultati ovog prvog programa visinskih ispitivanja s obzirom na interakciju vodikovih članaka i baterije u zahtjevnoj topografiji, kao i operativna strategija usmjerena prema budućnosti na ruti Brenner, sada se ugrađuju u daljnji razvoj prema serijskom vozilu. Za sljedeću godinu planirano je više probnih vožnji po planinskom terenu.

Na svom putu prema CO2 neutralnoj budućnosti, Daimler Truck je jasno odredio svoj strateški smjer i dosljedno slijedi strategiju dvostrukog kolosijeka u elektrifikaciji svog portfelja s pogonima na baterije i pogone na vodikove članke. Kamion Mercedes-Benz GenH2 razvijen je posebno za fleksibilne i zahtjevne primjene u važnom segmentu prijevoza teških tereta i prijevoza na dugim relacijama. Razvojni cilj je domet od 1000 kilometara i više.

Početak serijske proizvodnje planiran je za drugu polovicu desetljeća.