Mercedes-Benz

Prvi Actros L za Gebrüder Maier

Ekstra klasa u encijan-plavoj boji

Tvrtka Gebrüder Maier je nedavno preuzela svoj prvi Actros L u tvornici u Wörthu. Radi se o modelu koji dolazi s 510 KS, konfiguracijom 6x4/2 i izvedbom kabine SoloStar koja umjesto tradicionalnog suvozačevog sjedišta dolazi s prostranim i udobnim sjedalom za maksimalnu udobnost.

Obojan u encijan-plavu i vrhunski opremljen Actros L nudi mnoštvo inovativnih značajki i detalja opreme. Prostrana vozačka kabina s novim presvlakama za sjedala, poboljšanom izolacijom buke te novim madracom i novim zidnim oblogama u prostoru za opuštanje u stražnjem dijelu kabine osigurava obilje udobnosti za vozača. Opuštenijoj vožnji pridonosi niži položaj sjedenja za 40 milimetara, koji također omogućuje udoban pogled na cestu.

Uz to, kupac se odlučio za novodizajnirana LED glavna svjetla, motor od 510 KS i Active Sideguard Assist. Ovaj novi sustav pomoći pri skretanju može više nego „samo“ upozoriti vozača na kretanje biciklista ili pješaka na suvozačevoj strani. Najnovija generacija sustava pokreće automatsko kočenje do potpunog mirovanja pri brzini kretanja kamiona do 20 km/h i ukoliko vozač ne reagira pravovremeno.

U serijskoj opremi Actrosa L također je peta generacija Active Brake Assist (ABA) s detekcijom pješaka koji može pomoći u sprječavanju nesreća u kojima bi se kamion mogao sudariti s vozilom ispred ili s vozilom koje stoji ili postoji opasnost od frontalnog sudara s pješakom zbog ometanja vozača, nedovoljne udaljenosti vožnje ili neprikladne brzine.