Mercedes-Benz

Prisutan na pet kontinenata FUSO eCanter pokazuje budućnost urbane distribucije

FUSO eCanter je prvi potpuno električno pokretani kamion iz Daimler Trucks izrađen u maloj seriji. U posljednjih godinu dana je posjetio nekoliko zemalja kako bi pokazao da je budućnost gradskog distribucijskog prometa električna pa je tako predstavljen vladinim dužnosnicima, javnosti, medijima i potencijalnim kupcima u tajvanskom Taipeiju, indonezijskoj Jakarti i indijskom Chennaiju. Pri tome su tehnologija njegovog inovativnog električnog pogona i njegove prednosti opsežno objašnjene i pokazane u praksi. U sklopu šire marketinške kampanje se kamion, koji lokalno ne emitira plinove, zaustavio i u Sydneyu, novozelendskom Aucklandu i južnoafričkom Johannesburgu.

Ako se uzmu u obzir više od 170 vozila koja se svakodnevno koriste u Japanu, Europi i SAD-u, FUSO eCanter se u međuvremenu dokazao kao potpuno pouzdani električni kamion na pet kontinenata. Tvrtke kao što su AB InBev iz Južne Afrike i Australia Post bile su u mogućnosti opsežno testirati kamion u realnim uvjetima svojih urbanih dostavnih aktivnosti. Tijekom svoje svjetske turneje, eCanter je dobio posve pozitivne povratne informacije od kupaca, medija, javnosti i FUSO prodajnih partnera. Na primjer, vozači cijene okretni moment bez prekida snage koji eCanter čini vrlo agilnim. Osim toga, izostanak zvukova i vibracija dizelskog motora vožnju čini podosta opuštenijom. Logističke tvrtke vide eCanter kao potencijalni odgovor na njihovu potrebu za održivim i ekološkim rješenjima mobilnosti za svoje flote.

"FUSO eCanter je naš odgovor na javnu potražnju za kamionima bez emisije i buke u gradskoj  distribuciji. Zahvaljujući svom velikom dosegu i nosivosti lako udovoljava zahtjevima gradske distribucije", objašnjava Hartmut Schick, predsjednik i izvršni direktor Mitsubishi FUSO Truck and Bus Corporation (MFTBC). Sa eCanterom je FUSO vodeći globalni ponuđač električnih kamiona i razvija održiv CO2-neutralan prijevoz ljudi i tereta. Uz to je FUSO bitan dio strategije održivosti Daimler Truck AG-a, čiji cilj je do 2039. godine ponuditi sve svoje kamione i autobuse na tržištima trijada (Europa, Japan i NAFTA) prema principu "tank-to-wheel".