Mercedes-Benz

Nagrade za Daimler Buses na sajmu "Busworld Europe”.

Metrcedes-Benz e-Citaro nagrada Busworld Europe

Daimler Buses je na međunarodnom specijaliziranom sajmu „Busworld Europe”, koji je ove godine prvi put održan u Bruxellesu, osvojio nagrade. Potpuno električni gradski autobus e-Citaro dobio je od međunarodnog ocjenjivačkog suda nagradu za održivost „Sustainable Bus Award 2020” u kategoriji Urban te oznaku udobnosti „Comfort Label”

Nagrada za održivost 2020: Mercedes‑Benzov gradski autobus eCitaro pobjeđuje u utrci.

Metrcedes-Benz e-Citaro nagrada Busworld Europe

Mercedes‑Benz eCitaro u Bruxellesu je dobio dvije nagrade. Gradski linijski autobus pogonjen baterijom je osim nagrade za održivi autobus „Sustainable Bus Award 2020” u kategoriji Urban osvojio i oznaku udobnosti „Comfort Label 2019”. Za ocjenjivački sud koji se sastoji od članova iz osam europskih zemalja vozilo predstavlja trenutno najbolje rješenje u kombinaciji održivosti, komfora i sigurnosti. Zahvaljujući potpuno električnom autobusu, prijevoznička poduzeća imaju mogućnost svoje flote prebacaiti na vožnju bez lokalnih emisija. Gradski autobus tako predstavlja ekološki prihvatljiv javni lokalni putnički prijevoz i pridonosi čistoći zraka, a time i poboljšanoj kvaliteti života u gradovima. Gradski autobusi eCitaro već se danas koriste u redovnim linijama u gradovima kao što su Berlin, Hamburg, Oslo i švedski Ystad. Stručni ocjenjivači autobusa u modelu eCitaro vide osnovu za budući daljnji razvoj s obzirom na praktičnu upotrebu u linijskom prijevozu.

Potiče se razvoj tehnologija s niskim emisijama.

Metrcedes-Benz e-Citaro nagrada Busworld Europe

Ulrich Bastert, voditelj marketinga, prodaje i službe za kupce odjela Daimler Buses, raduje se priznanjima koja su veliki motiv da se inovativnim zamislima svladaju budući izazovi u autobusnoj djelatnosti u području komfora i e-mobilnosti: „Vrlo smo ponosni što su naše proizvode priznali međunarodni stručnjaci za autobuse. Nagrada za održivost posebno će motivirati Daimler Buses da i dalje postavlja standarde u razvoju tehnologija bez emisija.”

Briselski ocjenjivački sud dodijelio je plaketu za komfor i modelu eCitaro, koji lokalno vozi bez emisija i gotovo nečujno. Potpuno električno pogonjeni Mercedes-Benz eCitaro svojim gradskim autobusima podiže električnu mobilnost na novu razinu. Izvanredno obilježje je novi dizajn stropa sa zaobljenim rubnim krovnim poklopcima i novom unutrašnjom rasvjetom. Zajedno s novim načinom strujanja zraka, dodatno je smanjena buka u putničkom prostoru, čime je osigurana veća udobnost.

Kontaktirajte nas