Mercedes-Benz

Nagrada Truck of the Year 2020.

Mercedes Benz Actros  nagrada Truck of the Year 2020

Stuttgart / Lyon – Specijalizirani novinari za teretna vozila iz 24 europskih zemalja glasali su za Mercedes-Benz Actros i po peti put ga okrunili za kamion godine. Priča o uspjehu ovog kamiona započela je 1997. godine kada je s proizvodne trake pušten prvi Actros te su kasnije generacije vozila također osvajale nagradu. S ukupno devet pobjeda, Mercedes-Benz je sada najuspješnija marka u borbi za titulom Truck of the Year. Žiri proglašuje pobjednika na temelju vodećeg tehnološkog razvoja.

Profesor dr. Uwe Baake, voditelj razvoja u Mercedes-Benz Trucks, preuzeo je nagradu tijekom novinarske konferencije međunarodne izložbe automobila Solutransa za cestovni i gradski prijevoz u Lyonu.

U skladu s pravilima žirija, titula se svake godine dodjeljuje kamionu koji je sa svojim inovacijama vezane za ekonomičnost, emisije ispušnih plinova, sigurnost, vozna svojstva i udobnost vozila najviše doprinosio cestovnom prometu. Mercedes-Benz flotno vozilo postiže najviše bodova zbog svojih unutarnjih vrijednosti: većina inovacija su razvijene s preciznim ciljem pružanja opipljivog napretka vozačima, kupcima i društvu u cjelini. Novi Mercedes-Benz Actros pruža savršene odgovore na teme poput sigurnosti, učinkovitosti i udobnosti. To čini s mnoštvo novih značajki, uključujući: Multimedia Cockpit, MirrorCam umjesto vanjskih zrcala, djelomično automatiziranom vožnjom s Active Drive Assist ili s naprednijim sigurnosnim sustavima poput Active Break Assist pete generacije i dodatno poboljšani Sideguard Assist.

Mercedes Benz Actros  nagrada Truck of the Year 2020

Nadalje, novinari  Truck of the Year-a imali su brojne pohvale za proširenu funkcionalnost Predictive Powertrain Controla (PPC) upravljačkog sustava koji se sada može koristiti i na sporednim cestama. Jednako pohvalan bio je potpuno digitalni Multimedia Cockpit koji je zamijenio konvencionalnu instrument ploču u novom Actrosu.

Predsjednik međunarodnog žirija, Gianenrico Griffini, sažeo je glasove žirija:“ Uvođenjem novog Actrosa, Mercedes-Benz je donio vrlo moderan kamion na naše ceste što izglađuje put do postizanja budućnosti automatizirane vožnje.“

Profesor dr. Uwe Baake kazao je prilikom ceremonije dodjele nagrada u Lyonu: „Izrazito smo zadovoljni i ponosni što je žiri Truck of the Year-a s tim odlikovanjem prepoznao i uvažio naše napore prošlih godina i mjeseci.  Hvala vam u ime tvrtke i cijelog team-a. To će nas zaista još više potaknuti da i dalje dajemo sve od sebe te ispunjavamo najviše razvojne standarde naših kamiona, posebno kad je riječ o budućnosti kao što su elektromobilnost, automatizirana vožnja i digitalizacije u našoj branši.“

Saznajte više