Mercedes-Benz

Mega isporuka

Knettenbrech + Gurdulic preuzima prva od preko 100 vozila
Tvrtke koje se bave gospodarenjem otpada postavljaju najviše zahtjeve na robusnost kamiona. Vozila se uglavnom koriste za kratke udaljenosti te je prisutna učestala start-stop vožnja. Promatrano s druge strane, pouzdano pridržavanje rokova i stalna dostupnost neizmjerni su zahtjevi prema industriji recikliranja i zbrinjavanja. Iz tog razloga tvrtka Knettenbrech + Gurdulic Service uvijek pridaje veliku važnost vrhunskom voznom parku. Najnovija dopuna su četiri Mercedes-Benz Actrosa i Arocs koji su isporučeni sredinom siječnja 2021. godine, a dio su velike narudžbe od više od 100 Mercedes-Benzovih kamiona u sklopu njihovog godišnjeg raspisivanja javnog natječaja.
Vozila je zaprimio Bertram Scholtes, generalni direktor Knettenbrech + Gurdulic Grupe, jedne od deset najpoznatijih tvrtki u njemačkoj industriji gospodarenja otpadom. Scholtes naglašava: "Sretni smo što smo u drugoj polovici 2020., kao uspješna tvrtka u industriji recikliranja, uspjeli provesti najveću narudžbu u povijesti tvrtke, unatoč globalnoj gospodarskoj krizi."

Presudna je bila i izvrsna sigurnosna oprema Mercedesovih kamiona. "Želimo zaštititi naše vozače baš kao i sve ostale sudionike u prometu od nesreća na najbolji mogući način. Zato smo naručili sva vozila, ukoliko je izvedivo, sa zračnim jastukom vozača, s Active Brake Assist 5 i s detekcijom pješaka i sustavom pomoći pri skretanju", kaže Steffen Gurdulic, generalni direktor Knettenbrech + Gurdulic Grupe.

Međutim, ovisno o području uporabe dodane su i druge sigurnosne značajke, na primjer, trailer stability assist (TSA), attention assist i proximity control. Paket je upotpunjen stražnjom kamerom i dashcamom. Dio tvrtkinog pristupa sigurnosti je taj da osnivač tvrtke Steffen Gurdulic naknadno oprema i postojeća vozila sa sustavom pomoći pri skretanju. Za opuštenu vožnju i odmor ugrađeni su  klima uređaj odnosno dodatno grijanje te hladnjak.

"Zadovoljan sam što je tvrtka Knettenbrech + Gurdulic naš dugogodišnji i vjerni kupac kojem su inovacije i sigurnost glavni prioriteti. Ulaganje ovakvih razmjera u ovom trenutku impresivan je znak uspjeha tvrtke" kaže Joachim Schlereth, voditelj odjela prodaje i usluga Trucks Germany u Mercedes-Benzu. Vozila je predao Jochen Kreit, generalni direktor Taunus-Auto-Verkaufs-GmbH iz Wiesbadena. "Lojalnost gospodina Steffena Gurdulica našoj tvrtki vidimo kao nagradu naše predanosti. Istovremeno, to je poticaj cijelom našem timu da nastavi činiti najbolje za mobilnost naših kupaca u budućnosti", kaže Kreit. Tvrtka broji 850 pokretnih jedinica i zapošljava više od 1.900 ljudi diljem zemlje. Kupci iz općina i županija kao i iz raznih industrijskih ili trgovačkih branši mogu zatražiti usluge iz cijelog spektra gospodarenja otpadom. S prometom većim od 250 milijuna eura, Knettenbrech + Gurdulic jedna je od deset najvećih njemačkih tvrtki za zbrinjavanje otpada. U sljedećih deset godina je planirano više od 200 milijuna troškova ulaganja.