Mercedes-Benz

Izgradnja modernog centar za testiranje vozila u Brazilu

Mercedes-Benz i Bosch grade moderni centar za testiranje vozila u Iracemápolisu.
Mercedes-Benz  Izgradnja modernog centar za testiranje vozila u Brazilu

Mercedes-Benz i Bosch udružili su snage u Brazilu kako bi izgradili vrhunski centar za testiranje vozila. Osim kamiona i autobusa, u budućnosti će se moći testirati i osobna vozila, lagana gospodarska vozila i motocikle. Jedan revolucionarni aspekt zajedničkog projekta je što će novi pogon biti dostupan drugim proizvođačima vozila, sustava i dijelova vozila. Ispitni centar za vozila trebao bi biti izgrađen na postojećim Mercedes-Benzovim poligonima u Iracemápolisu (država São Paulo).

Početni građevinski radovi na novom ispitnom centru započet će u prvoj polovici 2020. Početak operacija planiran je za 2021. Mercedes-Benz i Bosch zajedno će uložiti 70 milijuna brazilskog Reala (oko 15 milijuna eura) u centar. Novi centar za ispitivanje vozila usredotočit će se na testiranje razvoja sustava za sigurnost vozila i kontrolu ovjesa, kao i sustava za poboljšanu energetske učinkovitosti i (polu) automatiziranu vožnju.

Novi test centar uključuje pet različitih zona s ukupnom površinom tla od 400 000 četvornih metara. Kao dio građevinskog projekta, broj testnih staza u Iracemápolisu bit će povećan sa sadašnjih 16 na 21 te će se stvoriti i dodatne građevine za radionice i uredski prostor.

Postojeći tereni za testiranje vozila u Iracemápolisu.

U svibnju 2018., podružnica Daimlera, Mercedes-Benz Brasil, otvorila je u svojim prostorijama u Iracemápolisu / državi São Paulo najveći centar za ispitivanje kamiona i autobusa. Na površini od oko 1,3 milijuna četvornih metara - oko 150 nogometnih igrališta - najveći svjetski proizvođač komercijalnih vozila testira kamione i autobuse. Trenutno se ispitivanja mogu provesti na 16 različitih profila cestovne površine: s njima je moguće simulirati mnoštvo prometnica na kojima vozila funkcioniraju širom svijeta. Za ponovno stvaranje ovih cestovnih profila, takozvani laboratorijski kamion, Mercedes-Benz Actros, opremljen sa 260 senzora, izmjerio je široki raspon ruta i puteva, čime je za manje od četiri mjeseca prešao oko 16.000 kilometara. Mercedes-Benz Brasil uložio je oko 20 milijuna eura u testni centar, čiji je dizajn izrađen po uzoru na EVZ (razvojni i ispitni centar) u tvornici kamiona Mercedes-Benz u Wörthu.