Mercedes-Benz

Novi Mercedes-Benz Intouro na prvom mjestu:

Autobusni prijevoznici su ga izglasali za putnički autobus godine 2021. u Španjolskoj
Ovo je upravo pravi autobus u pravo vrijeme. Novi Mercedes-Benz Intouro mjerilo je fleksibilnosti, isplativosti i sigurnosti. Potvrđuje to sada i visoko-kompetentni španjolski žiri čiji predstavnici dolaze iz 37 poznatih španjolskih autobusnih tvrtki. Stručnjaci su za putnički autobus godine u Španjolskoj izglasali Mercedes-Benz Intouro, a izbor je organizirao španjolski izdavač Grupo Editorial Editec, koji objavljuje časopise "Viajeros" (autobus) i "Transporte 3" (kamion). Ovom pobjedom se Intouro nadovezuje na uspjehe drugih Mercedesovih autobusa. Prethodnih godina su pobjede odnijeli potpuno električni gradski autobus eCitaro i Tourismo, svaki unutar svoje kategorije.    

S Intourom su se autobusne tvrtke odlučile za autobus koji podiže letvicu na novu razinu u međugradskom i izletničkom prometu. Kao pravi Mercedes-Benz, ovaj all-rounder preuzima tehnološko vodstvo u svom segmentu. Tehnološki primjeri su inovativne komponente za klimatizaciju, kokpit, jedinstveni opcionalni sustav pomoći za kočenje u nuždi Active Brake Assist 5 s detekcijom pješaka, kao i sustav pomoći za skretanje Sideguard Assist.

U isto vrijeme, all-rounder se sa svojom modularnom opremom savršeno prilagođava svojim individualnim zadacima. Novi Mercedes-Benz Intouro pokriva ogroman raspon, od međugradskog visokopodnog autobusa s prtljažnim prostorom, preko školskog ili shuttle autobusa ili u tvorničkom prijevozu pa do komfornog autobusa za jednodnevne i vikend izlete. Ponuda varijanti je dovoljno široka pokriti sve to. Za početak je Intouro dostupan kao klasični dvoosovinac duljine 12,18 m i 13,09 m, a već najavljeni su kompaktni format od 10,75 m i impresivni trosovinac dugačak 14,88 m. Mercedes-Benz je tek prošle jeseni predstavio potpuno novo-razvijeni Intouro.