Mercedes-Benz

Daimler Trucksova FUSO tvornica postavlja smjer za CO2 neutralnu proizvodnju od 2022.

Daimler Trucksova tvornica u portugalskom Tramagalu, središnji proizvodni pogon za robnu marku FUSO u Europi, najavila je da će svoju infrastrukturu pretvoriti u "zelenu" CO2 neutralnu proizvodnju kamiona, i to do 2022. godine. Još 2019. je Daimler Truck AG najavio svoju ambiciju da bi sve europske tvornice Daimler Trucks & Buses do 2022. trebale biti pokretane CO2 neutralnom energijom. Kao dio ovog cilja, tvornica Tramagal namjerava smanjiti potrošnju energije kroz opskrbu zelenom energijom i vlastitom proizvodnjom električne energije na licu mjesta pomoću solarnih ćelija.

Jorge Rosa, upravitelj tvornice Tramagal, naglašava "CO2 neutralna mobilnost može se postići samo ako je i proizvodnja vozila zelena. U Tramagalu naša predanost električnim kamionima započinje načinom na koji se oni proizvode. CO2 neutralna proizvodnja ima manji ekološki otisak, a mi želimo biti predvodnici i s proizvodom i u proizvodnji. " Od 2017. godine FUSO u Tramagalu proizvodi potpuno električni FUSO eCanter. "Održivost je dio naše poslovne strategije i nešto je u što vjerujemo. Naša budućnost je električna, CO2 neutralna i obnovljiva."

Posljednjih godina tvornica u Tramagalu već je uspjela postupno smanjivati ​​emisiju CO2 i stoga pretpostavlja da će uštedjeti daljnjih 50% svojih emisija u 2021. u usporedbi s prethodnom godinom. Potpuno CO2 neutralna proizvodnja trebala bi se realizirati 2022. godine kada će proizvodne procese prilagoditi obnovljivim izvorima energije. Postrojenje će također testirati mogućnosti proizvodnje zelenog vodika pomoću solarnih ćelija za postupnu zamjenu potrošnje prirodnog plina.

Tvornica u Tramagalu, koja se nalazi oko 150 kilometara sjeveroistočno od Lisabona, proizvodi FUSO Canter, međunarodni bestseler Daimler Trucksa u segmentu lakih kamiona te njegovog potpuno električnog brata, FUSO eCanter. Od početka proizvodnje FUSO Cantera 1980. u Portugalu je proizvedeno više od 230.000 kamiona marke FUSO.