Mercedes-Benz

Dva nova Econica sa specijalnim nadogradnjama doprinose sigurnosti u Cardiff-u

Sigurnost vozača i radnika na brzim cestama je prioritet.

Stuttgart/Cardiff – Velška prometna služba bila je u potrazi za dva specijalna vozila koja bi doprinijela sigurnost u prometu. Specifikacija koju su naveli bila je opsežna i posebna, a njihova potraga za takvim vozilom završila je izborom Mercedes-Benzovog specijalnog vozila Econic.

Richard Jones, voditelj nabave kardifskog vijeća i upravitelj ugovora je s „novim“ zadovoljan: „Raspisali smo natječaj za vozilo s niskim ulaskom u kabinu, koje je spremno odraditi široku paletu cestovnih radova među koje spada zatvaranje cestovnog traka i općeniti popravci. Što se tiče zadovoljavanja zahtjeva i isplativosti, Econic je očito bio najbolje rješenje.“

Zaštita od nalijetanja do 100 km/h.

Iz tog razloga su naručena dva Mercedes-Benzova specijalna vozila tzv. vozila za zaštitu od nalijetanja. Temelje se na 18-tonskoj šasiji Econica koja dojmi niskim ulaskom u kabinu. Tvrtka Acklea, specijalizirana na vozila za upravljanje prometom, opremila je vozila posebno dizajniranim priključcima izrađenim od pocinčanog čelika i aluminija što je važno za dugi vijek trajanja te sveobuhvatnim LED svjetlosnim signalnim sustavom i elementima prigušenja udara ("Traffix Scorpion"). Prigušni elementi u stanju su izdržati udar vozila brzine do 100 km/h. Zakrivljeni dizajn zaštite usmjerava bočni udar podalje od vozila.   Zahvaljujući staklenim vratima na suvozačevoj strani vozači mogu na raskrižjima i nepreglednim mjestima uspostaviti kontakt očima s ostalim sudionicima u prometu. Direktan vizualni kontakt je izuzetno važna sigurnosna značajka za sudionike u prometu. Oba Econica 1830 L sa svojih 220 kW (299 KS), 7,7 litarskim i šest-cilindričnim rednim motorom imaju šest-stupanjske automatske mjenjače Allison te prednji i stražnji zračni ovjes.