Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Group AG donosi daljnje mjere kao odgovor na pandemiju COVID-19

-        donešena odluka o prekidu većeg dijela proizvodnje u Europi, za početak na period od dva tjedna

-        mjere predostrožnosti suzbijanja pandemije u skladu su s     preporukama nadležnih tijela i služe zaštiti zaposlenika

-        trenutno nije moguće održavati sve globalne lance opskrbe

-        proaktivne i odgovarajuće odluke su pripreme tvrtke na privremenu nižu potražnju i osiguravanje financijske snage tvrtke

Stuttgart, 17. ožujka 2020. - Usljed pogoršanja situacije izazvane pandemijom COVID-19 koncern Daimler danas je odlučio obustaviti većinu svoje proizvodnje u Europi i rada u dijelu administrativnih Odjela, za početak na period od dva tjedna. Poduzevši ove mjere koncern slijedi preporuke međunarodnih, nacionalnih i lokalnih vlasti. Prekid proizvodnje odnosi se na europske tvornice automobila, lakih gospodarskih vozila i teretnih vozila koncerna i počinje ovog tjedna. Vezano uz prekid je procjena globalnih lanaca opskrbe koji se trenutno ne mogu u potpunosti održavati. Proširenje prekida proizvodnje ovisit će o daljnjem razvoju situacije. Gdje god je neophodno održati tijek proizvodnje tvrtka će poduzeti odgovarajuće zaštitne mjere opreza kako bi zaštitila svoje zaposlenike od infekcije.

S tim mjerama tvrtka doprinosi zaštiti radne snage, prekidu lanca infekcije i suzbija širenje ove pandemije. U isto vrijeme ova odluka pomaže pripremiti Daimlera za jedno privremeno razdoblje niže potražnje i osigurati financijsku snagu tvrtke.

S obzirom na trenutno širenje COVID-19, gospodarski učinak na Daimler trenutno  nije moguće primjereno odrediti ili pouzdano brojčano kvantificirati.

Uprava Daimlera kontinuirano prati situaciju i poduzet će, ukoliko je potrebno, daljnje mjere. Ako se situacija bude poboljšala, proizvodnja će se u potpunosti nastaviti.