Mercedes-Benz

Bremer Strassenbahnen AG preuzima eCitaro

 
Javni putnički prijevoznik Bremer Strassenbahnen AG (BSAG) preuzeo je pet Mercedes-Benz eCitara i istovremeno naručuje još 39 gradskih autobusa

Čak ni profesionalni autobusni prijevoznici rijetko imaju primopredaju vozila, a da istovremeno predaju sljedeću narudžbu. Mercedes-Benz je isporučio pet autobusa eCitaro bremenskom javnom putničkom prijevozniku Bremer Strassenbahnen AG (BSAG). Odmah nakon toga je tvrtka naručila još 15 Mercedes-Benz eCitaro i 24 Citaro G hibrida.

Rüdiger Kappel, voditelj flotne prodaje za Njemačku u Daimler Buses, uručio je nove eCitare u nazočnosti dr. Maike Schäfer, bremenske senatorice za zaštitu klime, okoliš, mobilnost, urbani razvoj i stambenu izgradnju Matthiasu Zimmermannu, članu odbora BSAG-a.  Kappel: „Veoma smo zadovoljni što se Bremen nakon najnovijih narudžbi ponovno odlučio za eCitaro i Citaro. Sretni smo što možemo doprinijeti da ovaj atraktivni hanzeatski grad učinimo još ugodnijim za život.”

Sve više zvijezda treperi u Bremenu

Ove i prošle godine BSAG-u je isporučeno 65 Mercedes-Benz Citara (samostalni i zglobni autobusi kao i Citaro G hibrid), a sada je uslijedilo pet potpuno električnih eCitara. Niskopodni autobusi s troja vrata kreću se lučkim gradom tiho i lokalno bez emisija štetnih plinova. Posjeduju impresivan kapacitet baterije od 441 kWh s inovativnim krutim baterijama i utičnice za punjenje s lijeve i desne strane koje povećavaju fleksibilnost u depou. Daimler Buses također osigurava infrastrukturu za punjenje ovih pet gradskih autobusa, s pet fiksnih stanica za punjenje i tri mobilna uređaja.

Putnici sjede u potpuno klimatiziranim gradskim autobusima na City Star Eco sjedalima presvučenim tkaninom koje proizvodi Daimler Buses. Različite boje presvlake u sivoj i crvenoj kao i unutarnje površine s igličastom filcanom presvlakom stvaraju domaću atmosferu. Oprema s dizalom za invalidska kolica na prvim vratima je neuobičajena. Također su vrijedna pažnje dva posebna prostora za invalidska i dječja kolica, kao i sklopiva zidna sjedala u području drugih vrata. Pomoć pri skretanju Sideguard Assist podržava vozača i štiti ranjive sudionike u prometu.

Nova narudžba za 15 eCitaro i 24 Citaro G hibrida

Nakon primopredaje pet eCitara, BSAG je potpisao narudžbu za daljnjih 15 eCitara, a koji će biti isporučeni s identičnom opremom tijekom 2022. godine. U to je uključena i tehnologija punjenja. Osim toga, BSAG je naručio 24 Citaro G hibrida. Zglobni autobusi koji štede gorivo i s niskim emisijama u skladu su s trenutno najstrožim emisijskim standardom Euro 6 E (primjenjivim od 2022.) Na taj način omogućuju prijevozničkim tvrtkama da naprave razuman prijelaz s motora s unutarnjim izgaranjem na električni pogon u gradskim autobusima.