Mercedes-Benz

Actros F plus na IAA 2022.

Komforan ulazak u svijet teretnih vozila Mercedes-Benz

Actros F plus se u usporedbi s dosadašnjim Actrosom F još više pouzdaje u funkcionalnost, udobnost i učinkovitost.

Actros F, koji je Mercedes-Benz Trucks stavio na tržište u siječnju 2021., namijenjen je prijevozničkim poduzećima koji za svoj vozni park traže funkcionalno teretno vozilo. Vozilo prikladno za primjenu u klasičnom i regionalnom transportnom prometu, a koje ipak prije svega može poslužiti i kao vozilo sa zamjenjivim sandukom, navlakač kontejnera ili vozilo za prijevoz silosa. Actros F plus je vozilo koje je proizvođač modernizirao tako da upravitelji voznog parka, vozačice i vozači odsad raspolažu brojnim dodatnim funkcijama koje povećavaju učinkovitost, udobnost i sigurnost.

Tako je u Actrosu F plus, na primjer, dostupan bolji položaj sjedenja (zbog nižeg sanduka ispod sjedala i komfornog stupa upravljača iz modela Actros L), a vozilo u serijskoj opremi raspolaže i drugom generacijom kamere MirrorCam s kraćim držačima kamere i dodatno optimiranim parametrima slike, inteligentnim upravljanjem tempomatom i mjenjačem Predictive Powertrain Control te interaktivnim multimedijskim kokpitom sa svim potrebnim informacijama za vozača. Nova prednja svjetla s LED svjetlima za dnevnu vožnju i LED pokazivačima smjera sa svjetlosnim potpisom pridonose atraktivnom vanjskom izgledu kamiona. U modelu Actros F plus u dodatnoj opremi također su dostupna nova LED prednja svjetla koja osvajaju izuzetno velikom količinom svjetla.

Osim toga, moguće je odabrati brojnu dodatnu opremu poput linija StyleLine, TrendLine, xtraLine Basic ili LED ambijentalne rasvjete za ugodnu unutrašnjost i opuštenu vožnju noću. Da bi noćni san bio još ugodniji, tu je po želji i nadmadrac za komforni krevet. Kabina za vozača u varijantama StreamSpace ili BigSpace širinom od 2,5 metara i visinom tunela motora od 120 milimetara nudi izuzetno velik prostor za ovu klasu, a sa samo tri stepenice omogućava nizak ulazak i izlazak.

Kad je riječ o motoru, u model Actros F plus također je ugrađena treća generacija motora OM 471 za teška gospodarska vozila. Tu su još i sigurnosne funkcije poput sustava pomoći pri kočenju u opasnosti Active Brake Assist pete generacije (ABA 5) i sustava pomoći za zadržavanje u voznom traku. Actros F plus po želji se može opremiti i sustavom pomoći pri skretanju.