Mercedes-Benz

Elektrizirajuća prekretnica:

Preko 200 FUSO eCantera je širom svijeta u svakodnevnoj upotrebi kupaca

Tri godine nakon početka proizvodnje male serije su isporuke potpuno električnog lakog kamiona FUSO eCanter premašile brojku od 200 vozila. Kupci u jedanaest zemalja i gradova kao što su New York, Tokio, Berlin, London, Amsterdam, Pariz, Dublin, Oslo, Kopenhagen, Helsinki ili Lisabon već se oslanjaju na pouzdani električni kamion za urbanu distribuciju. Daljnje isporuke uslijedit će sukcesivno.

Od uvođenja eCantera 2017. godine FUSO je pionir i predvodnik električnih kamiona te dosljedno radi na implementaciji održivih, CO2 neutralnih prometnih rješenja. Od veljače 2021. više od 40 vozila u Sjedinjenim Državama, više od 60 kamiona u Japanu i više od 100 FUSO eCantera u Europi u svakodnevnoj su upotrebi. Ukupan broj prijeđenih, potpuno električnih kilometara globalne eCanter flote prešao je 3 milijuna kilometara, što odgovara oko 75 obilaska zemaljske kugle.

Kamion ukupne dopuštene nosivosti 7.49 tone ima doseg veći od 100 kilometara i posebno je pogodan za tihu gradsku distribuciju bez emisija. Osim toga, FUSO eCanter uvjerljiv je  značajkama kao što je izvrsna nosivost od 4,15 tone što je više nego dovoljno u operacijama urbane distribucije. Tipični slučajevi uporabe vozila su isporuke tereta na kratkim udaljenostima, narudžbe e-trgovine, dostava pošte ili čak prijevoz pića i industrijskog plina. Kupci u Europi uključuju poznate logističke tvrtke kao što su PostNL, Dachser, Deutsche Post DHL, Rhenus Group ili DB Schenker.

Kao pionir e-kamiona, FUSO ima viziju ubrzati elektrifikaciju i lokalni prijevoz bez emisija u industriji gospodarskih vozila. U skladu sa strategijom održivosti Daimler Trucksa, FUSO vodi industriju komercijalnih vozila u budućnost i ima za cilj osigurati da sva nova vozila u Trijadi (Europa, Sjeverna Amerika i Japan) do 2039. postanu „Tank-to-wheel“ CO2 neutralna. Pri tome eCanter ima važnu ulogu u postizanju klimatski neutralnog prometa, a kakvog traže razne vlade u europskim zemljama i inozemstvu.